Ekonomi

EYT’liler için atılacak adımlar belli oldu. Tüm EYT’lilerin gözü bu haberde

EYT’liler için yol haritası belirlendi. 5 aşamadan oluşan maddelere göre, Emeklilikte Yaşa Takılanlar için atılacak adımlar da netlik kazandı. 8 Eylül 1999 öncesinde ilk kez sigortalı olarak işe başlayanlar için gerçekleştirilecek çalışmanın detayları ise haberimizde… EYT’liler için yeni düzenleme söylemleri Ankara Kulislerinde dolaşmaya başlarken atılacak adımların ise belli olduğu söyleniyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için uzun süren mücadelenin ardından iktidar kanadından ses geldi.
EYT’liler için yeni düzenleme söylemleri Ankara Kulislerinde dolaşmaya başlarken atılacak adımların ise belli olduğu söyleniyor.

Bu kapsamda atılacak olan ilk adımın EYT konusunda mağdur olanların kesin olarak belirlenmesi olacağı belirtiliyor. EYT'li grubu 8 Eylül 1999 sigortalı olup gerekli şartları tamamladığı halde yaş engeline takılarak emekli olamayanlar…

İkinci adımda ise emeklilik şartlarının ve tanınacak hakların tespit edilmesi yer alıyor.
Memur, esnaf, Bağ-kur Emekli Sandığı’na bağlı vatandaşların hangi hakları kazanacağı bu aşamada yapılacak çalışmalar ile belirlenecek. Burada yaşa göre ya da kıdeme göre belirli aşamalarla emeklilik hakkı tanınabileceği öngörülüyor.

Bu aşamanın tamamlanmasıyla birlikte kimin ne kadar maaş alacağı ve hangi haklardan faydalanacağı netlik kazanacak ve konunun mali boyutu ele alınacak.

Daha sonraki adımda ise usul ve esaslar belirlenecek. Bütün çalışmalar tamamlandıktan sonra uygulamanın hayata geçmesi için yasal çalışma başlatılacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelecek yasa metni, milletvekillerine sunulacak. 

Yasa tasarısı Meclis’ten geçtikten sonra ise uygulamanın tamamlanması adına yönetmeliklerin çıkarılması bekleniyor.