Genel

EYT’liler ilk maaşlarını ne zaman alacak? Tahsis numarasına göre ödeme tarihleri belli oldu, hemen bakın!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında emekli olanların maaşlarını alacakları tarihler belli oldu. Mart ayı içerisinde emeklilik için başvuran ve işlemleri tamamlananlara ilk ödemeleri yapılıyor.Ancak maaşların ne zaman ödeneceği ile ilgili belirsizlik sürüyordu

EYT düzenlemesinin Resmi Gazete’de yayınlanıp yürürlüğe girmesiyle birlikte 2 milyonun üzerinde kişi emeklilik hakkı kazandı. Ancak maaşların ne zaman ödeneceği ile ilgili belirsizlik sürüyordu.

Hatta ilk maaşların Ağustos, Eylül aylarına kadar sarkacağı şeklindeki açıklamalar EYT’li vatandaşları bir hayli üzmüştü. Ancak beklenen müjdeli haber geldi, maaşların tahsis numaralarına göre ödeneceği tarihler belirlendi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar kapsamına giren çok sayıda EYT’li emeklilik için SGK’ya başvuru yaptı. Emeklilik başvurularını mart ayı içerisinde yapanlar için ödemeler de yapılmaya başlandı.

 

Maaş bağlama işlemini tamamlayan vatandaşlara birikmiş tutar ödemesi yapılıyor. Mart ayı içerisinde yapılan 1 milyon 600 bin başvurunun yaklaşık 250 binden fazlası tamamlandı.

Çalışmalar devam ettikçe biten dosyalar ödeme takvimine işlenecek ve EYT’li vatandaşlar ilk emekli maaşlarına kavuşmuş olacaklar.

 

Emeklilik başvurusunda bulunanlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından temin edilen tahsis numarasına göre EYT emekli maaşının yatacağı tarihi sorgulayabiliyor.

İŞTE 4A SSK EMEKLİ MAAŞ ÖDEME TARİHLERİ

Yeni emekli olacaklardan tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında ödeme yapılıyor.

4B BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞ ÖDEMELERİ

Bağ-Kur ödemelerinde ise tahsis numarası son rakamı 9, 7 ve 5 olanlar ayın 25'inde,tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sında,tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde,tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alacaklar.