20 / 05 / 2024

EYT'lilere kötü haber verildi! SGK uzmanı uyardı! O paralar geri alınabilir!

EYT'lilere kötü haber verildi! SGK uzmanı uyardı! O paralar geri alınabilir!

EYT’lilere kötü haber verildi. EYT’li olan vatandaşlar başvurularına devam ediyor. Bu esnada uzman isimden uyarı geldi. İşte detaylar!



Uzun bir süredir beklenen EYT yasasının yürürlüğe girmesi ile birlikte Mart ayı içerisinde binlerce vatandaş emeklilik başvurularını sonlandırdı. Nisan ayı için fark ödemeleri de başlamış oldu.

O ÖDEMELER GERİ ALINABİLİR

EYT yasası Mart ayı içerisinde yürürlüğe sokuldu ve emeklilik hakkı kazanan binlerce kişi emeklilik başvurularını yaptı. Mart ayı içerisinde başvurularını sonlandıran vatandaşların ödemeleri Nisan ayı itibari ile yapılmaya başlandı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun bu konuya dair açıklamada bulundu. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı canlı yayın sırasında yoğunluktan dolayı uyarılarda bulundu. Erdursun, SGK personeline bir günlük eğitim verilip, dosyaların incelenme işinin verildiğini ve bu durumun yanlış incelemelere neden olabileceğini belirtti.

Uzman gözü ile ilgilenen pek çok dosyadan yanlış emekli edilen kişiler olacağını ve hataların ortaya çıkacağının altını çizdi.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, EYT sürecinin çok acele ile yapıldığını gündeme geldiğini, SGK personelinin ise bir suçunun olmadığını ve üzerlerinde büyük bir baskı olduğunu ifade etti. Erdursun, iki farklı hata olabileceğinin altını çizerek maaş hesaplama sisteminde hata olursa bunun telafi edilebileceğini ama maaşlarda bir hata yapıldığı eğer tespit edilir ise faizsiz bir şekilde 24 ay geri ödemeyle geri talep edileceğini açıkladı. Bu verilen bilgilere olarak da aynı zamanda Erdursun, emekli olan ancak 3, 5, 7 yıl geçmesinin ardından SGK tarafından emekli olamayacakları ile ilgili uyarılar geleceğinin de altını çizmeden edemedi.

EMEKLİ OLAMAYAN KİŞİ PRİMLERİNİ NASIL GERİ ALIR? HANGİ YOL İZLENMELİ?

Emekli olmak için gerekli prim ödeme gün sayısını dolduramayan yurttaşlar ikamet edilen sosyal güvenlik merkezine ya da il müdürlüğüne yazılı istekte bulunmaları durumunda ödemiş oldukları prim tutarlarını topluca parayı geri alabiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön