18 / 05 / 2024

EYT'lilere kritik BES uyarısı: Çok daha yüksek gelir getirecek! Maaş ve promosyonlar ne olacak?

EYT'lilere kritik BES uyarısı: Çok daha yüksek gelir getirecek! Maaş ve promosyonlar ne olacak?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş EYT'lilerin BES avantajı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki maaş ve promosyonlar ne olacak?



Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, "Açıklanan enflasyon oranları bu şekilde devam ederse, refah payıyla birlikte temmuz ayında yüzde 30 zam beklediğimizi daha önce belirtmiştik" diye konuştu ve bu artış oranının aynı şekilde promosyonlara da yansıyacağını vurguladı. 

"Yani şu an 7.000-8000 TL arası olan bankaların tekliflerini 9 bin ile 10 bin lira bandına yükselteceklerini tahmin ediyorum" diyen Ahmet Kurtuluş, bankaların bu promosyonları 3 yıllık bir süre için verdiklerinin de dikkate alınması gerektiğini belirtti. 

EYT lilere kritik BES uyarısı: Çok daha yüksek gelir getirecek! Maaş ve promosyonlar ne olacak?

Emeklilerin promosyon anlaşmasını iptal edip, yeni bir anlaşma sağlamalarının gerektiğini dile getiren Kurtuluş, "Bu durumda bankalarda cayma bedeli talep etme hakkına sahip. Cayma bedeli ise sağlanılan promosyonun faydalanılan tutarı kadar olmaktadır" diyerek, artısının eksisinin hesaplanıp yeni promosyon anlaşması için başvuru yapılmasının ya da aynı anlaşma ile devam edilmesinin gerektiğini söyledi. 

Temmuz 2023 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete okkalı zam gelecek mi?

Sosyal yardımlara zam yapılacak mı? 65 yaş aylığı, evde bakım yardımı, engelli aylığı kaç TL? Bu rakamları kaçırmayın!

Temmuz 2023 emekli maaşı hesaplamalarında son dakika! Emekli maaşları ne kadar olacak, maaşlara yüzde kaç zam gelecek?


Geri Dön