07 / 05 / 2024

 EYT’lilere son dakika müjdesi! Bu tarihi not edin, ilk maaşınızı alacaksınız…

 EYT’lilere son dakika müjdesi! Bu tarihi not edin, ilk maaşınızı alacaksınız…

Yaşanan yıkıcı Kahramanmaraş depremlerinin ardından ara verilen meclis çalışmalarının yeniden başlayacağı tarih belli oldu. Görüşülecek gündem maddelerinin ilk sıralarında EYT de var.  Peki EYT’liler ilk maaşını ne zaman alacak? İki tarih telaffuz ediliyor. İşte detaylar…



EYT ERTELENİYOR MU?

Gelecek hafta 28 Şubat Salı günü çalışmalar tekrar başladığında mecliste görüşülecek gündem maddeleri arasında EYT de yer alıyor.  EYT’den geri adım mı atılıyor? Şeklindeki endişelere yanıt ise hükümet tarafından geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda geri adım atılmamasında kararlı olduğu ve en kısa sürede çıkarılmasını istediği belirtiliyor.

 EYT’lilere son dakika müjdesi! Bu tarihi not edin, ilk maaşınızı alacaksınız…

Buna ek olarak bir başka olumlu gelişme de EYT için yapılacak prim borçlanması için son ödeme tarihinin  ileri çekilmesi oldu.  AKP kanadından gelen bilgiler, Meclis açıldıktan sonra,  EYT’nin görüşülerek en kısa sürede çıkarılacağı yönünde.

EYT İÇİN KAYNAK HAZIR

EYT ile milyonlarca sigortalı, yıllardır beklediği ve mücadelesini verdiği emeklilik hayaline artık kavuşmayı bekliyor. EYT’den geri adım atılacak mı endişeleri yaşanırken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  EYT için bütçede kaynağın hazır olduğunu kaydetti.

  EYT’lilere son dakika müjdesi! Bu tarihi not edin, ilk maaşınızı alacaksınız…

Yaşanan acı depremin ardından ülke ekonomisi de bundan etkilenecek. Ancak yine de EYT’den geri adım atma ya da erteleme yönünde bir karar yok, dolayısıyla EYT, süresi uzasa da yine de çıkarılacak.

İLK MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

EYT için gelecek hafta mecliste yapılacak görüşmelerin ardından, EYT’nin, sürecin hızlandırılarak en kısa sürede çıkarılacağı ve teklifin en geç Mart ayında artık yasalaşarak yürürlüğe gireceği öngörülüyor.

EYT, Cumhurbaşkanının onayı ve Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girerken, hemen ardından milyonlarca EYT’li emeklilik dilekçelerini vermeye başlayacak. Bu milyonlarca başvurunun incelenip sonuca bağlanması da belli bir zaman alacağı için EYT’lilerin ilk maaşlarını Mayıs ya da Haziran ayında alacağı öngörülüyor.

Halkbank’tan darda kalanı rahatlatan müjde!  Kredi notu düşük olanlara ilaç gibi gelecek!

 Aile Bakanlığı açıkladı… Mart’ta hesaplara yatıyor! 12 ay boyunca tam 1.250 lira ödenecek

Önemli… Tasarruf edeyim diye koca evden olmayın! Tapunuzu bile kaybedebilirsiniz!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön