02 / 05 / 2024

 Önemli… Tasarruf edeyim diye koca evden olmayın! Tapunuzu bile kaybedebilirsiniz!

 Önemli… Tasarruf edeyim diye koca evden olmayın! Tapunuzu bile kaybedebilirsiniz!

Konut, dükkan gibi taşınmaz alım satımında daha az masraf ödemek isteyenler, ileride büyük sorunlarla karşılaşabiliyor. Tapu Müdürlüğünde bunları sakın yapmayın.



Gayrimenkuller için belediyelerin tespit ettiği rayiç bedel miktarında titizlik göstermek, ileride pek çok sorunu yaşamanıza engel oluyor. Bu bedel alım satımı yapılacak gayrimenkulün gerçek değerinden daha düşük bir miktar olarak kayıtlara yansıyor.

Gayrimenkul alırken veya satarken, tapu masrafını daha düşük ödemek isteyenler, evin bedelini gerçek değerinden daha düşük beyan ederek, bunun üzerinden ödeme yapıyor. 

Ancak bu durum tespit edilirse,  alıcı da satıcı da  çeşitli yükümlülükler ve cezai müeyyidelerle karşılaşabiliyor. İş bununla da sona ermiyor ve beklenmedik riskler için kapı aralanmış oluyor.

 Önemli… Tasarruf edeyim diye koca evden olmayın! Tapunuzu bile kaybedebilirsiniz!

Gayrimenkulün bulunduğu bölgeye ve özelliklerine göre değerini ifade eden rayiç bedelin tapuda doğru şekilde, yani satın alınacak fiyat üzerinden beyan edilmesi büyük önem taşıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön