18 / 07 / 2024

 Önemli… Tasarruf edeyim diye koca evden olmayın! Tapunuzu bile kaybedebilirsiniz!

 Önemli… Tasarruf edeyim diye koca evden olmayın! Tapunuzu bile kaybedebilirsiniz!

Konut, dükkan gibi taşınmaz alım satımında daha az masraf ödemek isteyenler, ileride büyük sorunlarla karşılaşabiliyor. Tapu Müdürlüğünde bunları sakın yapmayın.




TAPU HARCI KAÇ TL ÖDENİYOR?

Alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcının üzerinde titizlenmesi gereken en önemli hususlardan biri rayiç bedel oluyor. Gayrimenkul alım satımını tamamlamak için tapuya gidildiğinde,  burada memura beyan edilen gayrimenkul bedelinin yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödemesi alınıyor.

 Önemli… Tasarruf edeyim diye koca evden olmayın! Tapunuzu bile kaybedebilirsiniz!

Mülk sahibi ve alıcı aralarında anlaşarak  tapu bedelini daha düşük beyan ettiğinde ise cezai müeyyide ile karşılaşmak söz konusu. Bu müeyyide yalnızca para cezası ile de bitmiyor.

GAYRİMENKUL FİYATINI DÜŞÜK BEYAN EDEN YANDI

Satış işlemi yapılacak gayrimenkulün değerinin tapuda düşük beyan edilmesi, en başta mülkü alan kişi için riskli sonuçlara yol açıyor.  Örneğin satıcının borçları varsa ve bunlar takipteyse, bu borçlardan kaynaklı olarak mülkün satış işleminin iptali bile söz konusu olabilir.

  Önemli… Tasarruf edeyim diye koca evden olmayın! Tapunuzu bile kaybedebilirsiniz!

Böyle bir durumda alıcının, kendisindeki mevcut tüm belgelerle bedelin ifade edilen kadar olduğunu ispat etmesi zorunluluğu doğuyor. Alıcı, eğer beyan edilen miktarı belgelerle ispatlayamazsa,  Yargıtayca satışın iptal edilmesi kararı alınabilir. Böyle bir durum yaşanması halinde mülk, alacak takibini gerçekleştiren alacaklı kişi her kimse, ona alacağına karşılık devredilebilir.

Satın alınan mülk hisseli tapulu bir gayrimenkulse, o zaman riskler daha da çetrefilleşiyor.  Böyle bir durumda,  hisse sahiplerinden biri ya da hepsi, bu mülkü satın alma hakkını kullanmak isteyebilir ve önceki satışın iptal edilmesini talep edebilir.

Ev hanımları, müjde… Bu para sizin!  Başvuranın hesabına 7 bin lira yatırılıyor…

Ziraat Bankası’ndan çok önemli duyuru… Ziraat Kart’ınız varsa mutlaka bakın! Paranız yanmasın!

Bildiğiniz her şeyi unutun!  Altın kahini İslam Memiş açıkladı… Parasını buraya yatıran karşılığını deste deste alacak

Son dakika... Beklenen müjde geldi, sayılı günler var! EYT’den emekli olan kaç lira maaş alacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön