29 / 04 / 2024

EYT'lilere tazminat haberi! Tam 416,812 TL almak için tazminat rehberi

EYT'lilere tazminat haberi! Tam 416,812 TL almak için tazminat rehberi

Seçim öncesi EYT’lilre haberler gelmeye devam ediyor. EYT kapsamında emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar için ikinci bir kıdem tazminatı hakkı doğdu ve bu tazminatın alınması için adım adım yapılması gerekenler belirlendi. İşte, detaylar...



EYT’li olan vatandaşlara 416,812 Türk lirası tazminat çıkıyor. EYT hakları kapsamında emeklilik hakkını elde eden vatandaşlar, ikinci bir kıdem tazminatı hakkına sahip oldular ve bu tazminatın alınması için gereken adımlar belirlendi. Ayrıca, uygun koşulları taşıyanlar için ihbar tazminatı da alınabilir.

 EYT lilere tazminat haberi! Tam 416,812 TL almak için tazminat rehberi

EYT’lilere ikinci tazminat ödemesi

EYT yasasının çıkmasıyla birlikte yıllık ve ikramiye koşullarını sağlayan 1,6 milyondan fazla vatandaş emeklilik başvurusu yaparak ilk maaş ödemelerini almaya başladı.  Ancak bazı EYT'liler emekli olduktan sonra da aynı işte veya farklı bir işte çalışmaya devam ediyor.  Bu durumda tazminatı aldıktan sonra ikinci bir tazminat hakkının olup olmadığı kontrol edilir.

Tazminat alıp emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden EYT'lilerin kıdemleri sıfırlandı.  Ancak, ikinci bir ödeneğe hak kazanmak için bir yıl çalışmanız gerekir.  Çalışanın işten ayrılması veya önemli bir nedenle işine son verilmesi halinde kıdem tazminatı hakkı doğar ve bu durumda tazminat son brüt ücreti hesaplanarak ödenir.  Ancak, emekli olduktan sonra sürekli bir işte çalışıp işten ayrılanlar için ikinci bir tazminat hakkı bulunmamaktadır.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön