15 / 05 / 2024

EYT'lilere tazminat haberi! Tam 416,812 TL almak için tazminat rehberi

EYT'lilere tazminat haberi! Tam 416,812 TL almak için tazminat rehberi

Seçim öncesi EYT’lilre haberler gelmeye devam ediyor. EYT kapsamında emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar için ikinci bir kıdem tazminatı hakkı doğdu ve bu tazminatın alınması için adım adım yapılması gerekenler belirlendi. İşte, detaylar...



 EYT lilere tazminat haberi! Tam 416,812 TL almak için tazminat rehberi

Tazminatsız çalışmayı sürdüren vatandaşlar

EYT kapsamında emekli olan bazı vatandaşlar ise çalışmaya devam ediyor.  Bu vatandaşlar için ikinci kez tazminat hakkı inceleniyor.  Ancak tazminatsız çalışmaya devam eden vatandaşlar için ödemeler çıkış günü yapılacak.  Yani 20 yıl çalışmış bir işçi 1 yıl daha çalışıp 21 yılını doldurduktan sonra kıdem tazminatına hak kazanabilmektedir.  Tazminat tutarı, işten ayrılma tarihinden sonraki brüt esas üzerinden hesaplanır ve işveren tarafından peşin olarak ödenir.  Çalışan yazılı onay alırsa aylık taksitler halinde tazminat alabilir.  Emeklilik nedeniyle mesaisine ara verilen çalışanlara ihbar tazminatı ödenmezken, EYT'ye bağlı çalışanlar ihbar tazminatından yararlanabilir.

EYT'yi kaçıranlar üzülmesin! 15 yıla kadar erken emekli olabilirsiniz!

EYT’den emekli olanlar 2 tazminat birden alacak!

Nisan ayı promosyonu dudak uçuklattı! Garanti'den emeklilere resmen promosyon şov geldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön