04 / 05 / 2024

EYT’den emekli olanlar 2 tazminat birden alacak!

EYT’den emekli olanlar 2 tazminat birden alacak!

Emekli olunduğunda alınan kıdem tazminatına ek olarak ikinci bir tazminat hakkı daha bulunuyor. Peki şartları neler? Kimler EYT’den emekli olunca iki tazminat alabilecek? İşte ayrıntılar…



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle SGK’ya emeklilik dilekçelerini peş peşe veren EYT’liler için bir sevindirici haber daha geldi. EYt’den emekli olanlar iki tazminat ödemesi birden alabilecek.

İlk aşamada 2,2 milyon kişinin emeklilik hakkı kazanması öngörülen EYT düzenlemesi ile ilgili yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor.  Gelen haberin detaylarına göre EYT’den emekli olanların bir kısmına iki farklı tazminat birden ödenecek.

Emekli olan milyonlarca kişi için büyük önem taşıyan kıdem tazminatına ek olarak, EYT emeklileri ayrıca, koşulları yerine getirmeleri halinde ikinci bir tazminat daha alabiliyor.

EYT kanunu yürürlüğe girdiğinden bu yana emeklilik dilekçesini vererek başvurularını tamamlayanların sayısı 1.6 milyon kişiye ulaşırken, ilk başvuranlardan işlemleri tamamlananlar ise maaşlarını bu aydan itibaren almaya başladı.

 EYT’den emekli olanlar 2 tazminat birden alacak!

Halihazırda bir işte çalışan ve EYT’den emeklilik dilekçesini veren çalışanlar kıdem tazminatlarını aldıktan sonra çalışmaya devam etmeleri ve gerekli şartları yerine getirmeleri halinde ikinci kez tazminat alma şansına sahip olacak.

Peki EYT’den emekli olanların ikinci kıdem tazminatı ödemesini almaları için hangi şartları yerine getirmeleri gerekiyor?


Geri Dön