29 / 04 / 2024

EYT’den emekli olabilmek için staj süresi eklenebilecek mi?

EYT’den emekli olabilmek için staj süresi eklenebilecek mi?

Sayıları 2 milyon 250 bini bulan EYT kapsamındaki çalışanlar, meclisten düzenlemenin geçerek emekli olmayı heyecanla bekliyor. Prim günü şartını kıl payı farkla kaçırdığını görenler ise staj süresi başlangıcının EYT’den emeklilik için prime eklenip eklenemeyeceğini merak ediyor. Peki staja başladığı



Milyonlarca çalışan EYT düzenlemesi ile kazanacağı emeklilik hakkının mutluluğunu yaşarken, kimileri de sadece az süre farkıyla emeklilik şansını kaçırmamak için staj süresinin de EYT’ye dahil edilmesini istiyor.

Staj başlangıcını emeklilik başlangıcı olarak saydırarak emekliliğe hak kazanmanın mümkün olup olmadığı, EYT düzenlemesinin staj süresini de kapsamına alıp almayacağı en çok merak edilen konular arasında.

EYT’den emekli olabilmek için staj süresi eklenebilecek mi?

Staj süresini sigortalılık başlangıcı olarak kabul edilmesiyle emekli olmak isteyenler, bu süreyi prim gününe dahil etmek istiyor.

ŞUBAT  ORTASI YASALAŞMASI BEKLENİYOR

Meclise gelen EYT düzenlemesinin ne zaman yasalaşacağına yönelik açıklama ise AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan geldi.  EYT yasasının ne zaman çıkacağı sorularına açıklık getiren Turan, düzenlemenin bu ayki sürecin ardından geçeceğini belirterek, "EYT şu an mecliste, Şubat ortasında yasalaşır" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön