02 / 05 / 2024

EYT'lilere vergi muafiyeti müjdesi! Resmen ödenmeyecek! EYT'lilerin vergi muafiyeti ne zaman başlıyor?

EYT'lilere vergi muafiyeti müjdesi! Resmen ödenmeyecek! EYT'lilerin vergi muafiyeti ne zaman başlıyor?

Son günlerde sık sık 'Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar emlak vergisi muafiyetinden nasıl faydalanacak?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. EYT'lilerin vergi muafiyeti ne zaman başlıyor?



Emlak vergisi muafiyetinden, emekli aylığı bağlatan EYT’lilere de faydalanma imkanı sunuluyor. Bu sene içinde emekli olan EYT'li vatandaşlar, emlak vergisi muafiyetinden gelecek seneden itibaren, ilerleyen senelerde emekli olan EYT'liler ise emeklilik tarihini izleyen yıldan itibaren faydalanabilecekler. 

Emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilmek için belediyelere başvuruda bulunulması gerekiyor. 

EYT lilere vergi muafiyeti müjdesi! Resmen ödenmeyecek! EYT lilerin vergi muafiyeti ne zaman başlıyor?

Emeklilerin emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilmesi için herhangi bir işte çalışmamaları ve faiz, temettü gibi her türlü sermaye iradı gelirlerinin bir önceki sene uygulanan gelir vergisi tarifesinin ikinci gelir dilimindeki rakamı aşmaması gerekli. 

Söz konusu tutar, bu sene emlak vergisi muafiyetinden faydalananlar için 70 bin TL şeklinde uygulanırken, gelecek sene faydalanacaklar için 150 bin TL olacak. 

Buna göre, 2023'te emekli olan EYT’liler, bu seneki menkul sermaye iradı gelirleri 150 bin TL'yi geçmemek şartıyla gelecek yıldan itibaren emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilecek.

EYT lilere vergi muafiyeti müjdesi! Resmen ödenmeyecek! EYT lilerin vergi muafiyeti ne zaman başlıyor?

Emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak için konutta bizzat oturma koşulu bulunmuyor. Muafiyetten, 200 metrekareyi  geçmeyen konutta hisseye sahip olan emekliler de hisseleri oranında faydalanabiliyor. 

Sosyal güvenlik kurumlarından dul, yetim, ölüm ve maluliyet aylığı alanlar, geçtiğimiz sene elde ettikleri menkul sermaye iradı gelirleri 70 bin TL'yi geçmemek şartıyla bu sene emlak vergisinden muaf olabiliyor. 

EYT çerçevesinde dul ve yetim aylığı bağlananlar da bu hakta faydalanabiliyor. Yetim aylığının yanı sıra boşandığı eşinden nafaka alınması da muafiyetten faydalanmaya engel teşkil etmiyor. 

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

7 bin 500 TL'nin üzerinde maaş alan emekliler aman dikkat! İşte Temmuz 2023 zam tahminleri!

Sosyal destek ödemelerine yeni zam var mı? 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı ne kadar ödenecek?

Dolar 24 saat sonra böyle olacak! Amerika Merkez Bankası beklentisini açıkladı! Yer yerinden oynadı!

 


Geri Dön