29 / 04 / 2024

Vergi affı ödemeleri ne zaman başlıyor?

Vergi affı ödemeleri ne zaman başlıyor?

Torba Yasa ile emlak ve çevre temizlik vergisi dahil bazı vergi ve alacaklara yapılandırma hakkı tanındı. Peki, başvuruların 31 Aralık 2014 tarihine kadar devam edeceği vergi affı ödemeleri ne zaman başlıyor?



Vergi affı ödemeleri ne zaman başlıyor?

Torba Yasa ile emlak ve çevre temizlik vergisi dahil bazı vergi ve alacaklara yapılandırma hakkı tanınmıştı. Vergi borcu affından yararlanmak isteyen kimselerin başvuru süresi içerisinde gerekli merciye müracaat etmeleri gerekiyor.


Bilindiği üzere 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar ile, vergi borcu yapılandırma başvuru süreleri emlak ve çevre temizlik vergisi için 1 aylığına uzatılmıştı.


Başvuruların 31 Aralık 2014 tarihine kadar devam edeceği vergi affı ödemeleri ne zaman başlıyor?


Vergi yapılandırma başvuru sürelerinin uzatılması ile, yapılandırılmış vergi borcu taksit ödemeleri de 1 sonraki aya sarktı.


11 Aralık 2014 tarihinde de Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ'te de belirtildiği üzere, emlak ve çevre temizlik vergisi için taksit ödemeleri 2 Şubat 2015 tarihinde başlayacak.


İlgili karar;

 “Başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri” başlıklı 1 inci maddesinin ikinci fıkrasında “(2) 6552 sayılı Kanunun 73 ve 80 inci maddelerinde yer alan başvuru süreleri ile ilk taksit ödeme süreleri anılan maddelerde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren bir ay uzatılmıştır.”


Bazı alacakların 6552 sayılı kanun kapsamında yeninden yapılandırılmasına dair tebliğ!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön