14 / 05 / 2024

EYT’lileri bayram ettirecek müjde! İlk maaşınıza daha hesaba yatmadan zam gelebilir!

EYT’lileri bayram ettirecek müjde! İlk maaşınıza daha hesaba yatmadan zam gelebilir!

EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte emekli olma heyecanı yaşayan EYT’lilere müjdeli haber geldi. Emeklilere ve EYT’den emekli olacakların maaşlarına  büyük zam gelebilir.



 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasının ardından, kanun kapsamına giren milyonlarca EYT’li emeklilik işlemlerini tamamlamak için SGK şubelerine koştu.

EYT düzenlemesi ile ilk sigorta girişi Eylül 1999 öncesinde yapılan kişiler, planladıklarından daha erken emekli olma imkanına kavuştu.  EYT kapsamına giren ilk aşamada 2,5 milyon kişi, işlemlerini tamamladıktan ve SGK tarafından emekli olabilecekleri onaylandıktan hemen sonra emekli olacak.

Emeklilere yeni yılda yapılan zam oranı pek çok emekliyi hayal kırıklığına uğratmıştı. İlk aşamada yapılan yüzde 25’lik zam, daha sonra yüzde 30’a çıkarılmış ancak yine de bu zam oranı az bulunmuştu.

EYT’lileri bayram ettirecek müjde! İlk maaşınıza daha hesaba yatmadan zam gelebilir!

Konuya yönelik açıklamalarda bulunan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, TÜİK’in enflasyon verileri hakkında değerlendirmeler yaparak, emeklilere Temmuz ayında yapılacak zam oranını açıkladı.

Peki emeklilere ve EYT'den emekli olanlara ne kadar zam gelecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön