29 / 04 / 2024

EYT’liye lokum gibi tatlı çifte müjde! Bu haberi görmeyen EYT'li kalmasın!

EYT’liye lokum gibi tatlı çifte müjde! Bu haberi görmeyen EYT'li kalmasın!

Emeklilikte yaşa takılanların emekli olmasını sağlayacak düzenleme Meclis kapısında... Yasanın çıkması ile beraber çalışan EYT'liler kıdem tazminatı alırken, aylığı bağlanır bağlanmaz promosyon da alabilecek. Tazminata taksit mümkün mü? EYT ile emekli olanlar tekrar çalışabilecek mi? İşte ayrıntılar



Emeklilikte yaşa takılanların emekli olmasını sağlayacak düzenleme Meclis yoluna girdi. Yasanın çıkması ile birlikte kıdem tazminatı alırken, aylığı bağlanır bağlanmaz promosyona da kavuşabilecek.

Çalışan emekliler işten ayrılmak zorunda mı? Mevcut düzenlemelerle emeklilik işlemleri için işten çıkış belgesi almak gerekiyor. 

Bu nedenle, çalışan bir emekli önce çıkış belgesi alacak ve sonra emekliliğe başvuracak. 

Başvuru yaptıktan sonra yeniden giriş yapabilirler. Fakat yasa buna gerek olmadığı yönünde düzenleme içerirse çalışırken de başvuru mümkün olabilir. 

EYT’liye lokum gibi tatlı çifte müjde! Bu haberi görmeyen EYT li kalmasın!

İŞTEN ÇIKINCA KIDEM TAZMİNATI HEMEN ÖDENECEK Mİ?

Çıkış işlemi ile beraber kıdem tazminatı da hesaplanacak.

Son işyerinde minimum 1 yıl çalışılmışsa emeklilik için ayrılanlar tazminata hak kazanıyor.

Hükümet kıdem tazminatları için işverenlere kıdem tazminatı kredisi verecek. Ödemelerse işçinin hesabına yapılacak. Peki, taksitli tazminat mümkün mü? EYT ile emekli olanlar tekrar çalışabilecek mi? Emeklilik başvurusu nasıl ve ne zaman olacak? Başvurda dikkat edilmesi gereken noktalar neler? EYT'linin emekli maaşı nasıl hesaplanır? EYT'liler ikramiye ve promosyon alabilecek mi? İşte bütün ayrıntılar...


Geri Dön