18 / 05 / 2024

EYT'nin devlete faturası belli oldu! Dudak uçuklatan rakam!

EYT'nin devlete faturası belli oldu! Dudak uçuklatan rakam!

Emeklilikte yaşa takılan 2 milyon 250 bin kişinin emekli olmasını öngören düzenlemeyle ilgili hesaplama yapan ekonomistler, yıllık maaş ödemelerinin 150 milyar lirayı bulacağını belirttiler.



AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam kamuoyunda emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) olarak bilinen 2 milyon 250 bin kişinin emekli olmasını sağlayacak yeni düzenlemeyi hayata geçireceklerini, emeklilik hakkının kullanılmasında yaş sınırı uygulanmayacağını müjdeledi. 

Erdoğan, sistemin bütçeye maliyeti hakkında ise herhangi bir bilgi paylaşmadı. Halihazırda emeklilik maaşı alan 13,9 milyon vatandaş bulunuyor.

EYT nin devlete faturası belli oldu! Dudak uçuklatan rakam!

Reuters’ın hesaplamalarına başvurduğu iki ekonomist, yaklaşık 14 milyon emekliye EYT’lilerin tamamını eklenmesi halinde tek seferlik tazminatların 300 milyar TL, kamuya yıllık maaş ödemelerini ise yaklaşık 150 milyar TL hesapladılar.

Bankacılar bu kitlenin tamamının anında emekli olmasını beklemediklerine de dikkat çektiler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön