25 / 08 / 2024

EYT'nin devlete faturası belli oldu! Dudak uçuklatan rakam!

EYT'nin devlete faturası belli oldu! Dudak uçuklatan rakam!

Emeklilikte yaşa takılan 2 milyon 250 bin kişinin emekli olmasını öngören düzenlemeyle ilgili hesaplama yapan ekonomistler, yıllık maaş ödemelerinin 150 milyar lirayı bulacağını belirttiler.



Normalde ayda 50 bin kişinin emekli olduğunu ancak önümüzdeki yılın ilk ayları itibarıyla bu sayıya EYT’lilerin de etkileneceğini belirterek, bunun da piyasaya yüklü miktarda TL girişi anlamına geleceğine dikkat çektiler.

Bürümcekçi Araştırma ve Danışmanlık Kurucu Ortağı Haluk Bürümcekçi, “Her ay yaklaşık 40-50 bin kişinin emekli olduğu düşünüldüğünde, EYT düzenlemesi ile beraber ek 1.8 milyon kişinin emekli olacağı belirtilebilir" dedi.

EYT nin devlete faturası belli oldu! Dudak uçuklatan rakam!

Bürümcekçi, "Bu durumda maaş yükünün yaklaşık 150-180 milyar TL, beraberinde hem kamu hem de özel sektöre getireceği kıdem tazminatı yükünün de 300 milyar TL’yi aşabileceği söylenebilir. Bu ise aynı zamanda, gelecek yılın ilk aylarından itibaren piyasalara yüklü para girişi olacağı anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 29 Aralık 2022 tarihinde saat 23.18'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.71 Türk Lirası, euro 19,93 Türk Lirası, altının gramı ise bin 90 Türk Lirası değerinde.

Asgari ücret zammı sonrası kıdem tazminatı ne kadar oldu?

AK Parti'den Flaş EYT'de Yaş Sınırı Açıklaması

Asgari ücret zammı sonrası kıdem tazminatı ne kadar oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön