22 / 05 / 2024

EYT'yi kaçıranlar hemen bakın! Bu şartlarla kısmi emeklilikten faydalanabilirsiniz! Peş peşe açıklandı! 

EYT'yi kaçıranlar hemen bakın! Bu şartlarla kısmi emeklilikten faydalanabilirsiniz! Peş peşe açıklandı! 

EYT düzenlemesinden faydalanamayan vatandaşlar bu şartlarla kısmi emeklilikten faydalanabiliyor. Peki kısmi emeklilik nedir? İşte merak edilen soruların yanıtları...



Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, açıklamasına "Kısmi emeklilik dediğimiz 15 yıllık sigortalılık süresini ve 3600 prim gün sayısını tamamlayanlar 8 Eylül 1999 tarihinde önce kadınlar 50 yaşında, erkekler 55 yaşında emekli olabiliyordu" ifadelerini kullanarak başladı. 

Ancak Mayıs 2014 itibarıyla onların da kademeli yaş sınırına tabi tutulması sebebiyle kadınların 58 yaşında, erkeklerin 60 yaşında emekli olabildiğini dile getirdi. 

"EYT yasası çıktığında bu kesimi ilgilendiren nokta eksik bırakılmıştı. Hükümet bunun ile ilgili bir adım attı ve kısmi emeklilik şartlarını yürürlüğe getirecek" diyen Özgür Kaya, kadınlardaki 58 yaş sınırı 50’ye, erkeklerdeki 60 yaş sınırı 55’e düşürülürse, 3600 prim gün sayısının tamamlanması şartıyla emekli olunabileceğine dikkat çekti. 

EYT yi kaçıranlar hemen bakın! Bu şartlarla kısmi emeklilikten faydalanabilirsiniz! Peş peşe açıklandı! 

"Vatandaşlarımız Sosyal Güvenlik Kurumunun arşiv kayıtlarının incelenmesi için eğer günsüz girişleri var ise, 8 Eylül 1999 tarihinden önce çalıştığına eminse Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat edecekler ve arşiv kayıtlarını inceleyecekler" diyen Kaya, gününün olup olmadığının tespit ettirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Açıklamasında "Girişi yapılmıştır, primi ödenmemiştir. 4 aylık prim dönem bordrosunda prim ödenmediği için sigorta günü görünmez" ifadelerini kullanan Kaya, sigorta gününün gözükmemesi sebebiyle başlangıç olarak sayılmayacağını, eğer 8 Eylül 1999 tarihinde önce ise emeklilik hakkı elde edilemediğini belirtti. 

Belediye memur alımları başladı! Tam 16 bin TL maaş! KPSS 75 puan! Hemen başvurun

Çiftçiler hemen bu rakamlara bakın! Buğday, arpa, mısırda Nisan şoku! Peş peşe açıklandı! 

Gram altın net bu kadar olacak! İslam Memiş 'sakın bunu yapmayın! dedi! Şimdi herkes bu tuzağa düşüyor!

Asgari ücretli çalışanlar hemen bakın! Asgari ücrete ara zam ne zaman gelecek? Asgari ücret zammı kaç TL olacak? 


Geri Dön