29 / 04 / 2024

Eyüp Belediyesi'nin ''Yeşil Bina'' projesine katılanlara sertifikaları verildi!

Eyüp Belediyesi'nin ''Yeşil Bina'' projesine katılanlara sertifikaları verildi!

Eyüp Belediyesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirdiği 'Yeşil Bina' projesi meyvelerini vermeye başladı. Seminer ve eğitime katılan katılımcılara sertifikaları Osmanlı Parkı içindeki Yeşil Bina’nın bahçesinde verildi...




Eyüp Belediyesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirdiği 'Yeşil Bina' projesi meyvelerini vermeye başladı. Seminer ve eğitime katılan katılımcılara sertifikaları Osmanlı Parkı içindeki Yeşil Bina’nın bahçesinde verildi. 


Eyüp Belediyesi’nin sürdürelebilir çevre için farkındalık oluşturmak ve yenilebilir enerjiyi teşvik etmek için başlattığı yeşil bina ve yeşil bina sertifikasyon sisteminin kurulması projesine katılan, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve Ak Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın, sertifika töreninde ders veren öğretim üyelerine plaket, seminere katılan mimar, mühendis ve üniversite öğrencilerine de sertifakaları verdi. 


İsmail Kavuncu, Yeşil Bina’da sadece Eyüp Belediyesi’nde çalışanların değil, ilçe belediyelerinde kamu ve özel kuruluşlarda görev yapan mimar ve mühendislerin de seminerlere katıldığını söyledi. Kavuncu, "Buraya Nisan ayından itibaren lise ve ilköğretim öğrencilerimiz de gelerek çevre ve yenilenebilir enerji seminerlerine katılacaklar. Şu anda küçük bir proje olmakla birlikte getirisi çok büyük, ayrıca benden sonra görevi devralacak belediye başkanlarının bu güzel projeyi daha da yaygınlaştırarak sürdüreceğine inanıyorum. Yeşil Bina, sadece kendi enerjisini kendisi üretmiyor, yanındaki Alibeyköy Spor Kompleksi’nin enerji ihtiyacının yüzde 20’sini karşılıyor." diye konuştu. 


Ak Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın da yenilenebilir enerji, güneş enerjisinin önemine değinerek, "Artık dünyada özellikle Avrupa’da ve Amerika’da güneş enerjisi sadece evlerde ve diğer yapılarda kullanılmakla kalmayıp depolanıp satışı bile yapılıyor. Bu prototip proje çok önemli. Büyük projeler hep böyle prototip projelerden çıkmıştır. Ülkemizde de güneş evler Diyarbakır’da, Bursa’da ve Antalya’da vardı. İstanbul’da da İsmail Kavuncu bu işin öncülüğünü yaptı. Çok güzel proje, daha da çok yaygınlaşmasını ülkemizde arzu ediyorum, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu. 


İsmail Kavuncu, Yeşil Bina’da verilen seminerlerde ders veren Prof. Dr. Olcay Kıncay’a, Remzi Aydın da Doç. Dr. Zehra Yumurtacı’ya emeklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Tören sonrası davetliler Yeşil Bina’yı gezerek projenin koordinatörü Mimar Sümeyra Esen’den bilgi aldı. 


Osmanlı Parkı Sosyal Tesisleri içinde bulunan ve enerjisini doğadan alan yeşil binada, Eyüplülere sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda seminerler veriliyor. Eyüp ve İstanbul’un diğer ilçelerinde görev yapan mimar ve mühendislerin yanısıra üniversite öğrencilerinin de katıldığı seminerlere, nisan ayından itibaren Eyüp’teki ilköğretim ve liselerde okuyan öğrenciler de dahil olacak. Öğrenciler, yeşil binaya gelerek burada çevre duyarlığı konusunda verilen seminerleri takip edecek. Ayrıca yenilenebilir enerji kaynakları kullanımını teşvik etmek isteyen Eyüp Belediyesi, sertifika alan binalara imar desteği de veriyor. 


 

Eyüp Yeşil Bina


Geri Dön