28 / 04 / 2024

Muratpaşa Belediyesi'nden yeşil bina modelleri!

Muratpaşa Belediyesi'nden yeşil bina modelleri!

Muratpaşa Belediyesi yenilenebilir enerji kaynakları için ilçede imara açılacak yeni yerler için enerji verimli yeşil bina modelleri hazırlamaya başladığını bildirdi. Çalışmanın 31 Mart 2015 tarihinde tamamlanacağı kaydedildi.



Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve tasarruflu binaların yapımını teşvik etmek için çalışma başlatan Muratpaşa Belediyesi; yeni imara açılacak bölgeler için bina modellemesi yapıyor. Çalışmanın ilgili tüm kurum ve kuruluşlara da örnek olacağı bildirildi.

Muratpaşa Belediyesi; çevreye zarar veren, tükenebilen, küresel ısınma ve hava kirliliği gibi olumsuzluklara neden olan enerji kaynaklarına alternatif çalışma yürütüyor. Doğrudan Faaliyet Destekleri kapsamında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKA) sunduğu ‘Enerji Verimliliği Potansiyeli ile Yenilenebilir Enerji Harita ve Envanter Çalışması’ adlı projesi kabul edilen Muratpaşa Belediyesi, bu kapsamdaki çalışmalarını sürdürüyor.


BINALARA ‘ENERJI KIMLIK BELGESI’

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında; aralarında Muratpaşa Belediyesi Hizmet Binası ve Falez 1, 2, 3 parklarının da bulunduğu; 2 okul, 2 Hastane, 2 kamu binası, 2 otel, 2 AVM, 2 konut ve 1 park olmak üzere 13 yapının enerji verimliliği potansiyeli belirleniyor. Isıtma, soğutma, aydınlatma gibi sistemleri incelenecek olan bu yapılar için; ‘Enerji Kimlik Belgesi’ hazırlanıyor. Pilot yapılar için; enerji verimliliği önerileri sunulup, müteahhitler, yapı denetim firmaları gibi tüm ilgililere bilgiler aktarılacak.

Muratpaşa Belediyesi’nin çalışmasının 31 Mart 2015’te tamamlanacağı kaydedildi. İlgili tüm kurum ve kuruluşlar için de yol haritası olması planlanan çalışma ile; Kırcami gibi yeni imara açılacak bölgelere, kendi enerjisini üreten yeşil bina modellemeleri hazırlanacak. Kullanılacak enerji türü, ısıtma, soğutma, aydınlatma sistemleri ve yalıtım malzemesi gibi öneriler de sunulacak.


Milliyet


Geri Dön