14 / 05 / 2024

Eyüp'teki ahşap konaklar restore ediliyor

Eyüp'teki ahşap konaklar restore ediliyor

Zaman içinde tarihi dokusu yok olan Eyüp'ün kimliği, aslına uygun olarak yenilenecek



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB), bünyesinde Eyüp'te kurulan Ahşap Atölyesi ile ilçe yepyeni bir görünüme kavuşacak.

DOKUYA UYGUN
3 şehir plancısı, 3 mimar ve 2 inşaat mühendisinin çalışmalarıyla ilçedeki bazı ahşap binaların dış cepheleri tarihi dokusu bozulmadan restore ediliyor. Eyüp Belediyesi Planlama Müdürü Banu Sarban, Eyüp Belediyesi KUDEB bünyesinde 3 şehir plancısı, 3 mimar ve 2 inşaat mühendisinin çalıştığını belirtti. Saban, "Belediyemiz bünyesinde kurulan Ahşap Atölyesi ile birlikte ilçemizdeki bazı ahşap binaların dış cephe onarımı ve yenilemesini tarihi dokuyu bozmadan yapıyoruz.

TEK ATÖLYELİ İLÇE
Bize en büyük desteği İBB KUDEB Ahşap Atölyesi veriyor. Eyüp'te Feshane Caddesi'nde eski eser yapıların cephe yenileme çalışmaları başlatıldı. Bu örnek çalışmanın etaplar halinde merkezden başlayarak diğer sokaklar da da devam ettirilmesi hedefleniyor" dedi. Büyükşehir Belediyesi dışında ilçe belediyeler arasında kurulan tek ahşap atölye, ekim ayında Eyüp'de faaliyete geçmişti.

Habertürk


Geri Dön