28 / 04 / 2024

Facebook ve Instagram'a abonelik yolda! İşte ücreti

Facebook ve Instagram'a abonelik yolda! İşte ücreti

Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta, Avrupa'daki kullanıcılara Facebook ve Instagram'a reklamsız erişim sağlamaları için aylık abonelik seçeneği sunulacağını açıkladı. İşte merak edilen o ücret...



Meta'dan yapılan açıklamada, Avrupa'daki düzenlemelere uyum sağlanması amacıyla Avrupa Birliği (AB), Avrupa Ekonomik Alanı ve İsviçre'de yeni bir abonelik seçeneği sunulacağı ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, kasım ayında bu bölgelerdeki Facebook veya Instagram kullanıcılarına kişiselleştirilmiş hizmetleri reklamlarla ücretsiz olarak kullanmaya devam etme veya reklamları engellemek için abone olma seçeneklerinin sağlanacağı belirtildi.

WEB VE MOBİL İÇİN AYRI FİYATLANDIRMA 
Kullanıcıların abone olmaları halinde bilgilerinin reklam için kullanılmayacağı belirtilen açıklamada, abonelik ücretinin web üzerinden aylık 9,99 euro veya iOS ve Android mobil işletim sistemleri üzerinden aylık 12,99 euro olacağı kaydedildi.

Sosyal medya platformu X de (Twitter) reklam görmek istemeyenler için ücretli abonelik uygulamasını başlatmıştı.

TWITTER'A GÖRÜNTÜLEME SINIRI NEDEN GETİRİLDİ?

Musk, bu kararının sebebini ise şu ifadelerle açıkladı:

"Hepimizin Twitter bağımlısı olmamız ve dışarı çıkmaya ihtiyaç duymamız. Burada dünya için bir iyilik yapıyorum. Ayrıca şu an bir görüntüleme hakkın daha bitti"

TWITTER MAVİ TİK (TWITTER BLUE) ÜCRETLERİ NE KADAR?

İçerik kısıtlamasının ardından hesabını onaylatarak daha fazla tweet akışı görmek isteyen kullanıcılar tarafından, Twitter mavi tik onay rozetinin ücretleri büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. İşte mavi tik ücretleri... 

Yeni Twitter Blue, şu anda web'de aylık 8 $ veya yıllık 84 $, iOS'te uygulama içi satın alma olarak aylık 11 $ veya yıllık 114,99 $ ya da Android'de uygulama içi satın alma olarak aylık 11 $ veya yıllık 114,99 $ (veya yerel fiyatlandırmanız) fiyatlandırma üzerinden satın alınabilir. Yeni Twitter Blue abonelikleri dünya genelinde web, iOS ve Android'de kullanılabilir. Türk lirası cinsinden fiyatlandırmalar ise şu şekilde:

iOS - Aylık: 209 ₺

Web  - Aylık: 177 ₺

Android  - Aylık: 209 ₺

iOS - Yıllık: 2199 ₺

Web - Yıllık: 1852 ₺

Android - Yıllık: 2199 ₺


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön