16 / 07 / 2024

Fahiş kiralar 'turizm karşıtı' hareket başlattı! Tüm dünyaya yayılabilir!

Fahiş kiralar 'turizm karşıtı' hareket başlattı! Tüm dünyaya yayılabilir!

İspanya’nın Barcelona kentinde, fahiş kiralar 'turizm karşıtı' hareket başladı. Hareketin dünya geneline yayılabileceği ifade ediliyor. İşte ayrıntılar...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


İspanya’nın Barcelona kentinde, aşırı turist ve yabancılar sebebiyle yükselen konut kiralarından bıkmış olan n Katalan halk, caddelerde turizm karşıtı protesto gösterisi düzenleyip cafe’lerde oturan turistlere su tabancasıyla su sıkmaya başladı. 

Avrupa’da "aşırı turizmden" bıkan ve "turizme karşı" tedbirler uygulayan tek kent Barcelona değil. Bundan kısa bir zaman önce de Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da da aşırı turizmi kontrol altına almak için şehre gelen yıllık kurvaziyer sayısı neredeyse yarıya düşürüldü ve 100 ile sınırlandırıldı. Kent yönetimi ayrıca yolcu terminalini şehir dışına taşıyarak, gemilerin çevresel etkilerini azaltma ve şehir merkezinin tarihi dokusunu koruma kararı verdi. 

Fahiş kiralar turizm karşıtı hareket başlattı! Tüm dünyaya yayılabilir!

Businessweek'ten İpek Yezdani'nin haberine göre; İtalya’da ise kitlesel turizmin etkilerinin en ağır şekilde görüldüğü şehirlerden Venedik, bu senenin başında 25 kişinin üzerindeki rehberli turist gruplarına ve megafon kullanımına yasak getirdi. Venedik Belediyesi’nin aldığı kararın “sürdürülebilir turizmi teşvik etmeyi” ve aynı zamanda “kent sakinlerinin korunmasını” hedefledi açıklandı. 

Artık Venedik’in tarihi şehir merkezinin yanı sıra Murano, Burano ve Torcello adalarında da 25 kişinin üzerinde turist gruplarının gezdirilmesine de imkan tanınmıyor. 

Fahiş kiralar turizm karşıtı hareket başlattı! Tüm dünyaya yayılabilir!

Ancak madalyonun bir de diğer yüzü de gündeme geldi. İstanbul’da yaşarken, yükselen kira fiyatlarından, özellikle de İstiklal Caddesi gibi şehrin tarihi kültür merkezlerinin çehresinin değişmesinden, yıllardır gittiğiniz cafe ve restoranların farklılaşmasından, tabela kirliliğinden ve taksicilerin müşteri ayırmasından genellikle şikayetçi olunuyor. 

Ortaya çıkan tüm bu olaylarda petrol zengini Arap ülkelerinden gelerek burada para saçan zengin turistlerin
payının olduğu da sık sık gündeme geliyor. 

Avrupa kentlerinde aşırı turizme karşı alınan önlemler çoğu zaman yadırganıyor ancak aşırı turizmin İstanbul gibi kentlere verdiği zararlar unutuluyor. 

Bu durumda turistlerin bir günahı yok ve , seyahat hakkı kimse için kısıtlanamaz bir hak. Fakat turizmin “sürdürülebilir” hale gelmesi amacıyla aşırı turizme yönelik bazı önlemlerin alınması gerektiği artık tüm dünyada kabul edilmiş olan bir gerçek. 

Bu nedenle Barcelona'da yaşanan turizm karşıtı hareketin zaman içinde tüm dünyadaki turistik kentlere yayılabileceği ifade ediliyor. 

Üniversitelerde ikinci öğretim programları kapatıldı: Kira fiyatları etkilenebilir

Bakanlık resmen açıkladı: Zamlı evde bakım paraları yattı mı? Bu ay 4.1 milyar TL ödendi!

Uzmanından arsa almayı düşünenler için hap bilgi! 

Kiracısını evden çıkaramayan ev sahibi isyan etti! Mahkeme sonuçlanmıyor! İntihar mı edeyim?


Geri Dön