02 / 05 / 2024

Fahiş zamlara geçit yok! Artan gıda fiyatlarına karşı fiyat tavanı gündemde!

Fahiş zamlara geçit yok! Artan gıda fiyatlarına karşı fiyat tavanı gündemde!

Avrupa ülkelerinde gıda fiyatlarındaki yükselişi engellemek amacıyla hükümetler harekete geçti. Çok sayıda Avrupa ülkesi, temel gıda ürünlerindeki fiyat artışlarını frenlemek amacıyla bazı ürünlere fiyat tavanı getirmeyi tartışıyor.



Avrupa, gıda fiyatlarındaki tırmanışı engellemek amacıyla farklı bir çözüm önerisi üzerinde tartışıyor. Avrupa ülkelerinde tarımsal emtia fiyatlarının düşmesine rağmen fiyatlardaki tırmanışın sürmesi nedeniyle hükümetler farklı çözüm önerileri üzerinde görüş alışverişinde bulunuyor.

Fahiş zamlara geçit yok! Artan gıda fiyatlarına karşı fiyat tavanı gündemde!

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre, fiyat artışlarına ilişkin endişeler nedeniyle Avrupa ülkeleri genelinde hükümetler harekete geçmiş durumda. Birleşmiş Milletler Gıda Fiyatları Endeksi nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,7 oranında gerileme kaydetmişti. Ancak bu düşüşe rağmen perakendecilerin fiyat artışlarına devam etmesi kamuoyunun tepkisine yol açtı.

Tarımsal emtia fiyatları düşerken, perakende fiyatlarındaki artışın devam etmesi nedeniyle Yunanistan, Macaristan, Fransa ve İspanya gibi ülkelerin önlemleri artırdığı belirtildi. Eurostat’a göre, AB’de gıda fiyatları nisan ayında yıllık yüzde 20 oranında artış gösterdi. Böylece bu rakamın yüzde 8,1’lik yıllık manşet enflasyon oranının çok üzerinde gerçekleştiğine dikkat çekilirken, sözkonusu dönemde yumurta fiyatları yüzde 22,7 oranında artış kaydetti. Tam yağlı sütün fiyatı yüzde 25, şekerin fiyatı ise yüzde 54,9 oranında artış gösterdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön