17 / 05 / 2024

Fahiş zamlara geçit yok! Artan gıda fiyatlarına karşı fiyat tavanı gündemde!

Fahiş zamlara geçit yok! Artan gıda fiyatlarına karşı fiyat tavanı gündemde!

Avrupa ülkelerinde gıda fiyatlarındaki yükselişi engellemek amacıyla hükümetler harekete geçti. Çok sayıda Avrupa ülkesi, temel gıda ürünlerindeki fiyat artışlarını frenlemek amacıyla bazı ürünlere fiyat tavanı getirmeyi tartışıyor.



DÜNYA BANKASINDAN ÇAĞRI

Dünya Bankası da yayınladığı raporda, hükümetlerin yaşam maliyeti krizinden muzdarip olan kesimleri desteklemesine yönelik çağrıda bulunurken, fiyat kontrollerinin ve sübvansiyonların tüketiciler ve üreticiler için fiyat sinyallerini bozduğunu ve bu önlemlerin yetersiz olduğunu paylaştı.

PERAKENDECİLER KARŞI ÇIKIYOR

Perakendeciler ise hükümetlerin aldığı kararlara tepki göstererek fahiş fiyat uygulamadıklarını savundu.  Macaristan’ın güneyindeki Pécs’te süpermarket işletmecisi olan Kodály Delikatessen, bazı ürünlerin toptan satış fiyatının üst sınır perakende fiyatından daha yüksek olduğunu ileri sürerken, zararına satmaya zorlandıklarından şikayet etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön