02 / 05 / 2024

Fahreddin Tivnikli son yolculuğuna uğurlandı!

Fahreddin Tivnikli son yolculuğuna uğurlandı!

Hayatını kaybeden Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu üyesi Fahreddin Tivnikli (59), Başbakan son yolculuğuna uğurlandı. Fahreddin Tivnikli, Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli’nin ağabeyiydi..



Tivnikli için dün Küçük Çamlıca Çilehane Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski bakanlar Recep Akdağ ve Kemal Unakıtan’ın da arasında bulunduğu çok sayıda siyasetçi katıldı.


Davutoğlu ve Gül taşıdı

Hellallik alınması öncesi konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Fahreddin Tivnikli’nin dünürü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “40 seneye yakın bir zamandan beri beraber çalışıyoruz. Hüdayi Vakfı’nı birlikte kurduk. Onun yetim bıraktığı evlatlarının yanı sıra manevi evlatları, yetimleri var. Türkiye’de, Balkanlar’da, Afrika’da, Orta Asya’da... İnşallah bu yetimler ona dua edecekler” dedi.

Kılınan namazın ardından Tivnikli’nin cenazesi, omuzlara alınarak araca taşındı. Bu sırada Başbakan Davutoğlu ile 11. Cumhurbaşkanı Gül de tabuta omuz verdi.


Toplantı ertelendi   

Başbakanlık Merkez Bina’da dün öğle saatlerinde gerçekleşmesi planlanan Çözüm Süreci Toplantısı, Başbakan Davutoğlu’nun Fahreddin Tivnikli’nin cenaze namazına katılmak üzere İstanbul’a gelmesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Davutoğlu cenaze namazının ardından Abdullah Gül’le kısa bir süre sohbet etti. Tivnikli’nin cenazesi Kuzguncuk Nakkaştepe Mezarlığı’na defnedildi.



Milliyet


Geri Dön