29 / 04 / 2024

Fahrettin Altay-Narlıdere Metro Hattı 2022'nin sonunda tamamlanacak!

Fahrettin Altay-Narlıdere Metro Hattı 2022'nin sonunda tamamlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fahrettin Altay-Narlıdere Metro Hattı'nın ilk tünelinde ışığın göründüğünü müjdeledi. Soyer, "2022 sonunda Narlıdere Metromuzu hizmete açmayı öngörüyoruz" dedi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan birinci meclis oturumu  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapıldı. 

İz Gazete'den Gizem Taban'ın haberine göre; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mecliste çifte müjde açıkladı. Ayrıca, meclis üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili de bir konuşma yaptı. 

Fahrettin Altay-Narlıdere Metro Hattı 2022 nin sonunda tamamlanacak!

‘BİTİNCE KOŞACAĞIM’

Meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Tunç Soyer, İzmir'in Narlıdere Metrosu ve Buca Metrosu hakkındaki müjdeli haberleri verdi. Soyer, “Narlıdere metromuzda ilk tünelde ışığı gördük. İlk tünel açıldı. Çok büyük bir heyecan. Sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Betonlaması bitince tünelde koşacağım demiştim, öyle de yapacağım. 2022 sonunda Narlıdere Metromuzu hizmete açmayı öngörüyoruz” diye konuştu. soyer, şunları kaydetti:

"Narlıdere metrosunda çok önemli bir kilometre taşı, çok önemli bir dönüm noktası. Tünelin ucundan ışığı gördük. İlk tünel bitti. Şimdi buranın betonlanması ile ilgili bir süreç başlıyor. İkinci tünel de 3-4 ay içinde bitmiş olacak. Öngörülen tarihte, takviminde yürüyor proje. Bütün arkadaşlarımın eline emeğine sağlık. Pandemiye, depreme, bütün felaketlere rağmen hiçbir şey aksamadan vaktinde devam ediyor. Arkadaşlarım muazzam bir başarı hikayesi yazıyor burada. Her biriyle iftihar ediyorum"

Fahrettin Altay-Narlıdere Metro Hattı 2022 nin sonunda tamamlanacak!

‘ENGEL KALMADI’

Soyer ayrıca, “Buca Metromuz için de bir müjdem var. Kredi için Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla ilgili talebimiz olmuştu, onay da geldi. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Buca metrosu için engel kalmadı. İhalesi gerçekleşecek” açıklamasında bulundu.

Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık olmak üzere 7 istasyondan meydana geliyor. Büyükşehir Belediyesi, bu hatla beraber hafif raylı sistem ağındaki istasyon sayısını 24’e, raylı sistemin uzunluğunu da 186,5 kilometreye ulaştıracak. Çalışmaların tamamlanmasıyla, Bornova EVKA-3’ten metroya binenler, Narlıdere Kaymakamlığı’na kadar aktarmasız ulaşım sağlayabilecek. 

Üçyol-Buca Metrosu için İzmir Büyükşehir'in Hazine garantisiz dış kredi izni uzatıldı!


Geri Dön