22 / 07 / 2024

Faiz düşüşü bankalara yaradı Ne oldu da bankalar 1 ayda yüzde 70 yükseldi? 

Faiz düşüşü bankalara yaradı Ne oldu da bankalar 1 ayda yüzde 70 yükseldi? 

Dünya gazetesi yazarlarından Şeref Oğuz bugünkü köşesinde bankalarda yaşanan bahar havasını masaya yatırdı. Her alanda olağandışı fiyat hareketliliklerine dikkat çeken Şeref Oğuz, banka sektörü hisselerinin defter değerlerinin altına gerilediği, yabancıların satışları ile dibi indiği bir ortamda bir




Faiz düşüşü bankalara yaradı 

Faizin düşüş eğiliminde olması, en fazla bankalara yaradı. Yüzde 14’ten %13’e düşen politika faizi sonrasında en çok talep, banka hisselerine geldi. Zira bankalar, var olan durumdan en olumlu etkilenen kurumlar.               

Faizin düşüşü ile bankalar daha ucuza kaynak toplarken daha fazla kredi kullandırma imkânına sahip olur. Bu süreçte bankaların elinde bulunan kamu kâğıtları da değerlenir. Ancak gördüğüm kadarı ile bankaların yükselişinin arkasında sadece hisselerin ucuz olması, bankaların kârlılıklarının artması gelmiyor. Yükselişe geçen kamu bankaları; “seçim sürecinde borsa canlı olur” söylemini zihinlere kazıyor.

Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön