20 / 05 / 2024

Faiz düşüşü bankalara yaradı Ne oldu da bankalar 1 ayda yüzde 70 yükseldi? 

Faiz düşüşü bankalara yaradı Ne oldu da bankalar 1 ayda yüzde 70 yükseldi? 

Dünya gazetesi yazarlarından Şeref Oğuz bugünkü köşesinde bankalarda yaşanan bahar havasını masaya yatırdı. Her alanda olağandışı fiyat hareketliliklerine dikkat çeken Şeref Oğuz, banka sektörü hisselerinin defter değerlerinin altına gerilediği, yabancıların satışları ile dibi indiği bir ortamda bir



 

Şeref Oğuz, bankalarda bir ay içinde yüzde 70 değerlenip enflasyon bazında kazanç oluştuğunu söyledi. Piyasa değerleri toplamı 29 milyar 500 milyon dolar olan 10 banka, borsada işlem görüyor. Ortalama halka açıklık oranları ise yüzde 25,57. Görünene göre banka hisselerine güzelleme yarışına girilmiş gibi bir tutum içindeler.                
Şeref Oğuz yazınıda banka hisselerinden en çok hangilerinin talep gördü ve neden kamu bankalarındaki yükselişun daha fazla olduğu sorularına yanıt verdi.

Oğuz'un aktardığına göre Borsada işlem gören 4 banka hissesi son 1 ayda yüzde 120’nin üzerinde değer kazandı. Bu bankalar defter değerinin altında işlem gördükleri için talep gören hisseler oldu. 

Vakıflar Bankası yüzde 151, 
Şekerbank yüzde 131, 
T.S.K.B. yüzde 122
T. Halk Bankası ise yüzde 120 
Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası yüzde 60 arttı. 

Oğuz 'Neden kamu bankalarındaki yükseliş daha fazla?' sorusunu ise şöyle yanıtladı: Fiyatlarının aşırı iskontolu olmaları talep görmelerinde en önemli etken.  Ancak kamu bankalarında yaşanan sert fiyat hareketleri, seçim sürecinde enflasyon rallisini hatırlatıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön