16 / 05 / 2024

Faiz mi? Temettü mü? 

Faiz mi? Temettü mü? 

Mevduat faizlerinin adeta zirve yaptığı şu dönemde yatırımcılar da faiz mi yoksa temettü mü diye merak ediyor. İşte Borsa Filozofu'nun konu ile ilgili o paylaşımı...



Yatırımcılar için temettü ödemeleri, hisse senetlerinin karlılığına dair önemli bir gösterge şeklinde kabul edilir. Temettü verimi yüksek olan şirketler, genellikle istikrarlı gelir akışı ve güçlü finansal performans sergileyen şirketler olarak belirtiliyor.

Borsa İstanbul'da bu hafta 6 şirket yatırımcılarına temettü (kar payı) ödemesi yapacağı ve mevduat faizlerinin adeta zirve yaptığı şu dönemde yatırımcılar da faiz mi yoksa temettü mü diye merak ediyor.

Borsa ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken 235,9 bin takipçili Borsa Filozofu resmi X hesabı https://twitter.com/borsafilozofu üzerinden 'Faiz mi? Temettü mü?' diye sorarak önemli detaylar paylaştı.

Borsa Filozofu'nun paylaşımı şu şekilde:

Faiz mi? Temettü mü? 
Faize yatırılacak 1.000.000 ₺'nin aylık ortalama getirisi 42.500₺'ye tekabül etmektedir.

#tuprs 1.000.000₺'ye ortalama 6.000 adet Tüpraş hissesi alınabilir. Yıllık temettü getirisi ise 180.000₺'ye tekabül etmektedir.
 
Günümüz şartlarında faize yatırılırsa  510.000₺ yıllık kazanç elde edilir. Tüpraş'a yatırılırsa ortalama 180.000₺ yıllık temettü kazancı ve hissenin yükselişinden kar elde edilir. 

Peki siz paranızı faize mi yatırırsınız? Tüpraş'a mı?

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Borsa Filozofu'nun paylaşımına gelen yorumlar...

Antalya kiralık ve satılık konut fiyat artışında dibi gördü! Ruslar ülkelerine döndü, konut piyasası altüst oldu!

Bankalardan yüzde 75 mevduat faizi teklifi! Duyan inanamadı

TOKİ Nisan ve Mayıs 2024 kampanyalarını duyurdu! 6 şehirde 2 bin 435 yeni konut müjdesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön