09 / 05 / 2024

Faizlerle ilgili karar değişikliği! Artık Cumhurbaşkanı Kararı ile…

Faizlerle ilgili karar değişikliği! Artık Cumhurbaşkanı Kararı ile…

Faizlerle ilgili karar değişti. Bu alınan karar 5801 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile çıkarıldı. İşte detaylar!



RESMİ GAZETEDE YAYINLANARAK YÜRÜLÜĞE GİRDİ!

Milyonları ilgilendiren faizlerde değişikliğe gidildi. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren bu karar, Tahsilat Genel Tebliği ile yıllık yüzde 15 olan tecil faiz oranı ile yıllık yüzde 24'e çıkarıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından tebliğ edilen bu yeni karara göre, yıllık yüzde 15 olarak uygulanmakta olan tecil faizi oranı Resmi Gazete’de yayınlandığı tarihinden itibaren yıllık yüzde 24 olarak belirlenerek güncellendi. Tebliğ tarihinden önce yapılan müracaatlara göre tecil edilen amme alacakları ile bu tarihten önce tecil edilmiş ve koşullara uygun olarak ödenen alacaklarda müracaat tarihlerinden itibaren eski tecil faizi oranı olan yüzde 15 uygulanmaya devam edilecek.

FAİZ ORANI ARTIK YÜZDE 24 OLACAK

Bu kararda yer alan aynı şekilde, tebliğin yayım tarihinden önce de tecil edilmiş amme alacaklarına yönelik tecilin ihlal edilmiş olması ve yeni talepler, istekler üzerine tekrardan tecil yapılması durumunda, bugüne kadar eski tecil faizi oranı yüzde 15, bu tarihten sonra da ödenmesi gereken taksit tutarlarına ise yüzde 24 tecil faizi oranı konularak işlem yapılacak. Diğer bir taraftan, ilgili kanuna göre tecil edilen alacaklar için de hesaplanan tecil faizi oranı da bu tebliğle belirlenen oran ve uygulama esasları dikkate alınarak tespit işlemi yapılacak.

Kripto para paranın geleceği ne? Kripto parada çöküş devam edecek mi? Uzmanlardan tavsiyeler!

Fındık yevmiyesi ne kadar 2022? Fındık yevmiye ücreti belli oldu mu?

Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı? Aile Destek Programına nasıl başvuru yapılır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön