21 / 05 / 2024

Faizsiz ev sistemiyle asgari ücretli de ev alabilir!

Faizsiz ev sistemiyle asgari ücretli de ev alabilir!

Kredi faizlerindeki artışla birlikte konut satışlarında daralma meydana gelirken, faizsiz sistemle yapılan satışlarında her yıl artış kaydediliyor.



Artan kredi faiz oranlarıyla birlikte konut satışlarında azanlma meydana gelirken, tasarrufa dayalı faizsiz sistemle yapılan satışlar her yıl artış kaydediyor. Dayanışma yoluyla ev sahibi yapan sistemde ‘altın günü’ stratejisi uygulanıyor. Ev sahibi olmak için başvuru yapanlar gruplar bulunuyor. Yapılan kura çekimi sonrasında toplanan parayla her ay bir kişi ev sahibi oluyor. 

Akşam Gazetesi'nden Şenay Büyükköşdere'nin haberine göre; özellikle faiz hassasiyeti olan insanların tercih ettiği modelin faizlerdeki yükselişle birlikte daha fazla tercih edildiğini ve talebin ikiye katlandığını belirten Finansevim Genel Müdürü Özgür Öztürk, ''Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finans” sektöründe faaliyet gösteren firmaların, iktisat literatüründe ‘Mavi Okyanus’ olarak isimlendirilen stratejiyi uyguladığına dikkat çeken Öztürk, “Yeni bir pazar keşfedip, yoğun ve adeta kanlı bir rekabetin yaşandığı kızıl denizden yani bankacılık sektöründeki rekabetten sıyrıldık” açıklamasında bulundu.

DEVLET BİZİ DENETLESİN

Sektörün aylık 1 milyar TL’lik ciro büyüklüğe ulaştığını sözlerine ekleyen Öztürk, “Bu rakamın çok daha yüksek seviyelere ulaşması mümkün. Bunun için sektörün regüle edilmesi gerekiyor. Biz sektör olarak devlet bizi denetlesin, insanların kafasında sisteme ilişkin güven eksikliği olmasın istiyoruz. Bu talebimizi Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’na (BDDK) ilettik. Yakında bu doğrultuda adımların atılacağına inanıyoruz. O zaman sektörün büyümesi daha da hızlanacaktır. Aylık 10  milyar TL ciro da hayal değil” dedi.

Asgari ücretli de ev alabilir

2018 yıl Finansevim’in 21 şube ve 200 çalışanı olduğunu söyleyen Öztürk,  hedeflerinin 45 şube olduğunu kaydetti. Bu sistemle insanların ödeme planını kendilerinin belirlediğini, kaydeden Öztürk, “İster ayda 500 isterlerse 5 bin taksit ödeyebiliyorlar. Asgari ücretli de memur da ev sahibi olabiliyor” dedi.

100 bin lira kredide 50 bin avantajlıyız

Özgür Öztürk, son olarak şunları söyledi: “İktisadi açıdan baktığımızda; bugün bir vatandaşımızın 60 ay vadede 100 bin TL banka kredisi aldığında; bu tutarın kendisine maliyeti faiz, dosya masrafı, kredi tahsis komisyonu, ipotek ve ekspertiz giderleri adı altında yaklaşık 160 bin TL’ye ulaşıyor. Aynı vatandaşımız Tassarufa Dayalı Faizsiz Finans sistemine dahil olup 100 bin TL aldığında  ise 10 bin TL katılım bedeli ödüyor ve toplam maliyeti sadece 110 bin TL ile sınırlı kalıyor."


Geri Dön