04 / 05 / 2024

Faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları neler?

Faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları neler?

Evlilik kredisi başvuru tarihi, ödeme takvimi ve şartları ile ilgili detaylar merak konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklama sonrasında faizsin evlilik kredisi başvuruları gündemde.



Evlenecek çiftler için evlilik kredisi merak edilen konular arasıda. Faizsiz evlilik kredisi şartları ve 150 bin TL evlilik kredisinin başvurusunun nasıl yapılacağı araştırılıyor. Gözler evlilik kredisinin tarihinin açıklanmasına çevrildi. Merak edilen faizszi evlilik kredisi ne zaman ve kimlere verilecek? 150 bin Türk Lirası evlilik kredisi başvurusu ne zaman, şartları neler?

Faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları neler?

EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Seçim döneminde vatandaşımıza verdiğimiz sözlerden biri de hatırlayalım; Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulmasıydı. Evlenecek gençlerin ekonomik olarak desteklenmesini, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projemizle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki zamanlarda Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızla Aile ve Gençlik bankasına dair kanun teklifini meclisimizin takdirine sunacağız. Mevcut belirtilen bankalara gelir tesis etmek amacıyla doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin belli bir payını buraya aktaracağız. Söz konusu banka gelirleri tesis edilene kadar öncelikle aile ve gençlere yönelik pilot projeleri hayata geçirecek ve sonrasında bu projeleri genişleteceğiz. Öte yanda yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankası’ndan karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası gelirleri tesis edilene kadar bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız. Genç depremzedelerimizin yuva kurmalarına yardımcı olacak bu önemli projemizin de hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

EVLİLİK KREDİSİ DETAYLARI

150 bin Türk Lirası evlilik kredisi iki yıl geri ödemesiz şekilde verilecek. Bu faizsiz olarak verilecek evlilik kredisinin kırk sekiz ay (4 yıl) vadeli olması bekleniyor.

Evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL verilecek!

Yeni evlenecekler için faizsiz 150 bin TL kredi ne zaman verilecek? Başvuru şartları neler?


Geri Dön