02 / 05 / 2024

Faizsiz, geri ödemesiz 250 bin lirayı al ve git! Başvurular başladı! Tarihleri kaçırma

Faizsiz, geri ödemesiz 250 bin lirayı al ve git! Başvurular başladı! Tarihleri kaçırma

KOSGEB birden fazla mesleği kapsayan Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı kapsamı dahilinde 250 bin Türk Lirası’na kadar geri ödemesiz destek verecek. Başvurular ise başladı. İşte detaylar...



KOSGEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı kaybolmaya yüz tutan ya da o yolda ilerleyen meslekler için geri ödemesiz olarak 250 bin Türk Lirası üst limitli destek ile kuruluş, işletme, yetiştirme, makine, teçhizat, tanıtım ve aynı zamanda pazarlama başlıklarında destek vereceğini bildirdi. Bu program çerçevesi neticesinde de belirlenmiş olan meslekleri yapanlara 150 lira, 200 lira ve 250 bin lira para desteği verileceği açıklandı.

Anadolu'nun yaratmış olduğu kadim mesleklerinin devam ettirilmesine destek olmak amacı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın işbirliğinde bu meslekleri devam ettirenlere istihdam oluşturma şartı ile 250 bin Türk Lirası’na kadar geri ödemesiz destek verilecek.

Dünya gazetesinin yapmış olduğu göre, bugüne Kültür ve Turizm Bakanlığı 602 işletmenin ön başvurusunu kabul edildi. Bu kapsam dahilinde yapılacak olan destekten faydalanabilmek için KOSGEB veri tabanına kayıt olmak ile beraber başvurular 3 gün önce başladı. Başvurular aynı zamanda 30 Eylül'e kadar devam edecek.

Ön başvurusu kabul edilmiş olan işletmelerde arasında, gramofon tamircisi, ahşap işleri, bıçakçılık, bakırcılık, deri işleri ile uğraşanlar da var.

Faizsiz, geri ödemesiz 250 bin lirayı al ve git! Başvurular başladı! Tarihleri kaçırma


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön