30 / 04 / 2024

Faruk Güler: İzmir ekonomik atağa kalkacak!

Faruk Güler: İzmir ekonomik atağa kalkacak!

İzmir'in projeler kentine dönüştüğünü belirten ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, ''Kentin büyük bir ekonomik atağa kalkacağını düşünüyoruz" dedi.



İzmir'in projeler kentine dönüştüğünü belirten ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, "İstanbul Otoyolu'nun eklenmesi ve Ege Bölgesi içlerine doğru demiryolu ve karayolu olanaklarının gelişmesinin yanı sıra, konteyner ve turizm limanları yatırımları, havaalanının Aktarma Merkezi (HUB) olarak düzenlenmesi ile birlikte kentin büyük bir ekonomik atağa kalkacağını düşünüyoruz" dedi. 


'Yatırım planı şart' 


İnşaat projelerinin yatırım olanaklarını sürükleyici bir rol oynadığını kaydeden Dr. Faruk Güler, "Başbakanımız Binali Yıldırım'ın  İzmir  milletvekili olması da hızlı kalkınma modeli için bir itici güç olacaktır. Kentin tüm dinamikleri, hedef büyütmeli" diye konuştu. İzmir'in hızlı kalkınma modelinde, kentin değerlerinin korunmasının da önemli olduğunu vurgulayan Güler, sözlerine şöyle devam etti: "Altyapı yatırımlarının büyüme hızı ile eşdeğerli olması, kentin 'e aldığı göçün de nitelikli bir yapıya dönüşmesi için planlamalar yapılmalıdır. Çevre ilçelerinin de bir yatırım planlaması içine alınması doğru bir hamle olacaktır."



Milliyet Ege






Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler; temel hedefleri turizm, liman kenti, ticaret ve sanayi olarak sıralanan İzmir'in giderek 'Projeler Kenti'ne dönüştüğünü söyledi. 


"Ulaşım ağına istanbul Otoyolunun eklenmesi, konteyner ve turizm limanları yatırımlar havaalanının aktarma merkezi olarak düzenlenmesiyle İzmir büyük bir atağa kalkacak" diyen Güler, yeni kent merkeziyle birlikte dört bir yanda sürdürülen inşaat projelerinin kentin yatırım olanaklarında sürükleyici bir rol üstlendiğini belirtti. 


Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir milletvekili olmasının kentin kalkınma modeli için itici bir güç olacağını ifade eden Güler, "Kentin tüm dinamiklerinin gelecek planlarını hızlı bir şekilde revize etmeleri hatta gözden geçirerek hedef büyütmeleri gerektiği kanaatindeyiz" diye konuştu. 




Posta Ege



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye'nin en büyük serbest bölgelerinden biri olan Ege Serbest Bölgesi'ni kuran ve işletmesini sürdüren ESBAŞ'ın Yürütme Kurulu Başkanı Dr.Faruk Güler, İzmir'in son dönemde hayata geçirilen projelerle Türkiye'nin ikinci büyük kenti olma yoluna girdiğini dile getirdi. 


Temel hedefleri turizm, liman kenti, ticaret ve sanayi olarak sıralanan İzmir'in giderek "Projeler Kenti"ne dönüştüğünü belirten Güler; "İzmir, ulaşım ağına İstanbul Otoyolu'nun eklenmesi ve kentin Ege Bölgesi içlerine doğru demiryolu ve karayolu olanaklarının gelişmesinin yanı sıra konteyner ve turizm limanları yatırımları, havaalanının aktarma merkezi (HUB) olarak düzenlenmesi ile birlikte büyük bir ekonomik atağa kalkacağını düşünüyoruz" dedi. 


Yeni kent merkezi ile birlikte kentin dört yanında sürdürülen inşaat projelerinin kentin yatırım olanaklarını sürükleyici bir rol oynadığını kaydeden Güler; "Başbakanımız BinaliYıldırım'ın İzmir milletvekili olması da İzmir'in hızlı kalkınma modeli için bir itici güç olacaktır. Kentin tüm dinamiklerinin gelecek planlarını gözden geçirerek hedef büyütmeleri lazım" şeklinde konuştu. 


Dünya


Geri Dön