27 / 04 / 2024

Faruk Köksoy Ardahan'daki alt yapı çalışmalarını denetledi!

Faruk Köksoy Ardahan'daki alt yapı çalışmalarını denetledi!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Belediye Meclis üyeleri ile birlikte belediyenin alt yapı kanalizasyon çalışmalarını yerinde denetledi. Belediye, alt yapı. kanalizasyon çalışmaları hızla devam ediyor.



Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Belediye Meclis üyeleri ile birlikte belediyenin alt yapı kanalizasyon çalışmalarını yerinde denetledi. 


Belediye bu yılki çalışmalarında öncelikli projelerin arasında olan alt yapı. kanalizasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Yapılan çalışma alanında açıklama yapan Başkan Köksoy, "Bu yıl Ardahan'ın temel altyapı problemi olan kanalizasyon çalışmaları, yağmur suyunun yer altına alınmasıyla ilgili olan şebeke çalışmaları tamamıyla bitirilmiş olacaktır. Şehir altyapısı olması gereken noktaya bu yıl gelecektir, elbette ki çok ağır bir çalışma yürütülüyor. 


Neredeyse 5 Metre derinliğinde som kaya üzerinde 40 tonluk kırıcı ile çalışılıyor. 9 adet kırıcı çalışıyor şuan Ardahan'da toplamda 20 den fazla iş makinesi ile yüklenici firma çalışıyor, çalıştığı alanlar zorluk katsayısı çok yüksek olan yerler 3-5 metre som kayalar var bu kayaların delinmesi bazen uzun zaman alıyor 1 Saatte 1 Metre ancak gidilebiliyor. Titreşimden veya çalışmanın kendi riskinden dolayı su patlamaları su hatlarında arızalar meydana gelebiliyor. Bu yıl son defa bu sıkıntıyı çekmek zorundayız. Şimdiden hoşgörünüzü istiyorum, Ardahan'ın şehir olabilmesi ve daha temiz olabilmesi için, daha güzel yollar yapılabilmesi için altyapının bitmesi önemli bir husustur. Hoşgörünüzü özellikle istirham ediyorum diyen Başkan Köksoy; Halil Efendi Mahallesi. Yenimahalle ve Karagöl mahallesindeki şebekesiz yerler başta olmak üzere kura nehri ve alabalık deresi geçişleri dâhil tüm Ardahan şehir merkezinde alt yapı sorunlarını çözmek amacıyla kanalizasyon hattı döşenerek sağlıklı bir drenaj işlemi oluşturmak istiyoruz." dedi. 


Yeni  TOKİ  konutlarına doğalgaz ulaştırılması amacıyla çalışmalar başlatıldı. 

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Köksoy, "500 konutluk TOKİ bölgesinde ilk çalışmaların başlamasının ardından en kısa süredeTOKİ'de oturan vatandaşlarımız doğalgaza kavuşacak. İlimizde yaygınlaşan doğalgaz ile birlikte hava kirliliği ve çevre kirliliği azalacak, ekonomik yönden de daha ucuz yakıt sistemine kavuşmuş olacak. Ardahan'da doğalgazın daha yaygın kullanılması için çalışıyoruz" dedi. 


Çocuk parkı yapıldı 

Ardahan Belediyesince Yeni TOKİ'ye çocuk parkı yapıldı. 

Yapılan çocuk parkını gezen Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "500 konutluk TOKİ bölgesinde 8 dönüm üzerinde yaptığımız projenin, İller Bankasından hibe alarak tamamlanmak üzere çalışmaları yerinde görmek için buradayız. Görüldüğü gibi bu bölgede yaklaşık yeni yapılan konutlarla birlikte 600 civarında konut var. 600 ailenin hastanenin yurtların böyle bir dinlenme ve çocuk bahçesi ihtiyacını karşılayacak bir yerdir. Bu anlamda projenin amacına ulaştığı görülüyor. Sadece elektrik direklerinin yapımı ve ufak tefek onarımlar kaldı. Ben burayı kullanan ve düzenli bir şekilde bakıp koruyan TOKİ konutlarında oturan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum zarar vermek isteyenlere de sağduyu talep ediyorum" dedi.


Erzurum Pusula Gazetesi


Geri Dön