30 / 04 / 2024

Spil Dağı Parkı'ndaki alt yapı çalışmalarının yarısı tamamlandı!

Spil Dağı Parkı'ndaki alt yapı çalışmalarının yarısı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Spil Dağı Milli Parkı'ndaki alt yapı çalışmalarının yüzde 50'sinin tamamlandığını belirterek, temmuzdan önce ziyarete açmayı planladıklarını söyledi



 Bayrak, AA muhabirine Spil Dağı Milli Parkı'nda devam eden alt yapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. İhalesi geçen yıl yapılan 91 hektarlık alanda çalışmaların sürdüğünü ve yarısının tamamlandığını belirten Bayrak, yatırım maliyetinin 14 milyon lira olduğunu dile getirdi. 

     Özellikle Atalanı mıntıkasında alt yapı işlerini bitirilmek üzere olduğunu söyleyen Bayrak, ''Kanalizasyon, su şebekesi ve yol genişletme çalışmalarının büyük kısmı tamamlandı. Atalanı mıntıkasında yakın bir zamanda da doğal taş kaplama işine başlayacağız. Temmuz ve ağustos aylarına kalmadan taş döşeme işini bitirerek, alanı günü birlik ziyaretçilerin kullanımına açmayı hedefliyoruz. Çünkü Spil Dağı, Manisa'nın nefes aldığı bir yer, bundan dolayı işlerimize hız vererek piknik yaptıkları alanı açmak için çabalıyoruz" şeklinde konuştu. 

     Alanda, aydınlatma ve orman yangını ile mücadele kapsamında yol çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Bayrak, Atalanı mevkisinde 3 ayrı çevre yolunun yapıldığını, Manisa'ya ve Ege Bölgesi'ne yakışır bir alt yapının bitirilmek üzere olduğunu vurguladı. 

     

     -Turizmciler için cazip hale getiriliyor- 

     

     Milli parkın turizme açılmasıyla ilgili olarak daha önce ihale açıldığını hatırlatan Bayrak, turizmcilerin alt yapısı olmayan bir alanda yatırım yapmadıklarını ifade etti. 

     Bayrak, şunları söyledi: 

     "Bakanlık olarak üst yapı ile ilgili yeni hazırlıklar yapılıyor. Otel ve günü birlik piknik ve diğer faaliyetler ile ilgili ihale hazırlıklarımız devam ediyor. Bu alanlar için de ihaleye çıkacağız. Dolayısıyla alt yapısı da tamamlanan Milli Parkımıza yatırımcıların yatırım yapma şansları olacak. Bizim hedefimiz yaz sezonunda günü birlik alanları yetiştirmeye çalışıyoruz. Ancak Milli Park içerisindeki bungalow evler kullanma noktasında alt yapıyla alakalı elektrik ve su bağlantıları tamamlandığında peyderpey açmayı planlıyoruz. Şu an net bir tarih vermek mümkün değil ama hedefimiz olabildiğince süratli bu alanları Manisalı vatandaşlarımızın kullanımına açmaktır. Proje ihalesinin yasal süresi 2014 yılı Şubat ayında sona eriyor. Ama biz bu yıl sonuna kalmadan alt yapı yapım işlerinin bitirmeyi hedefliyoruz." 

     Çalışmalar kapsamında 16 kilometrelik elektrik, 7 bin 600 metre kanalizasyon, 14 kilometre içme suyu ile 2,5 kilometre yağmur drenaj hattı yapıldığını vurgulayan Bayrak, 12 trafo binası, biri 300 diğeri 50 tonluk 2 su deposu ve 7 bin kişilik atık su arıtma tesisinin de bitirildiğini kaydetti. 

     Spil Dağı Milli Parkı Atalanı mevkisinde, granit ve andezitle kaplanacak 9 kilometrelik bir yürüyüş yolunun planlandığını belirten Bayrak, bu yolun da aydınlatılacağını ifade etti. 

     

     -Yangın için önlem- 

     

     Rahmi Bayrak,  İzmir  ve Manisa'dan Spil Dağı Milli Parkı'na çıkan yolların genişletildiğini ve yol kenarlarının ağaçlarlandırılacağını söyledi. 

     Yol kenarlarında hem doğal güzellik hem de yangına hassas bir bant oluşturduklarını belirten Bayrak, Spil Dağı'nda yangın çıkmaması için ziyaretçilerin de bilgilendirileceğini ifade etti. 

AA


Geri Dön