17 / 05 / 2024

FAST işlemlerinde yeni dönem! Merkez Bankası resmen açıkladı!

FAST işlemlerinde yeni dönem! Merkez Bankası resmen açıkladı!

Bankalar arası 7/24 hızlı para transferi yapılmasını sağlayan FAST işlemlerinde limit 20 bin TL oldu. Bankalar tanımlamaları gerçekleştirdi ve bugünden itibaren para transferleri 20 bin TL limit üzerinden yapılmaya başlandı.



FAST LİMİTİ NE KADAR?

FAST limiti geçen sene 14 Şubat’ta 2 bin TL’den 5 bin TL’ye yükselmişti. Bugün yapılan artışla birlikte FAST işlem limiti 20 bin liraya yükseldi. FAST limiti 2023 yılı boyunca 20 bin lira olarak uygulanacak.

20 bin liraya kadarki para transferlerinde FAST seçeneğini kullanabilirsiniz. 20 bin liradan daha fazla transferi yapmak isterseniz parça parça işlem yaparak FAST'ı kullanabilirsiniz.

FAST ile yapılan para transferleri sadece birkaç saniye içinde gerçekleşiyor. Buna ilave olarak FAST sayesinde uzun IBAN numarası sorunu da ortadan kalkıyor. Para göndereceğiniz kişinin FAST sistemine kayıtlı telefon numarasını ya da e-posta adresini girerek para transferi yapabilirsiniz. 2023’ün ilk çeyreğinde FAST’a TR-Karekod özelliği gelecek. QR kodu okutarak şifresiz, kartsız ve temassız şekilde ödeme ve para transferi yapılabilecek.

FAST işlemlerinde yeni dönem! Merkez Bankası resmen açıkladı!

FAST SİSTEMİNİ NASIL KULLANABİLİRİM?

FAST sistemine üye finansal kuruluşunuzun mobil veya internet bankacılığı uygulamalarına girerek 7gün 24  saat FAST ödemesi gönderebilirsiniz. Yani FAST sistemi 7 gün 24 saat kesintisiz çalışır. 

Ödeme talimatınızı girerken alıcının hesap bilgilerini (ad-soyad ve IBAN) kullanabileceğiniz gibi; varsa alıcının kolay adres bilgilerini de kolay bir şekilde girebilirsiniz. ( Kolay adres ). Ödeme talimatınız birkaç saniye içinde gerçekleşecek ve işleminiz başarı ile gerçekleştiği an hem gönderici olarak siz hem de alıcı müşteri işlem hakkında bankalarınız tarafından bilgilendirileceksiniz. İşlem tutarı anında alıcının hesabına yansıtılacak ve fon kullanılır duruma gelecek.

Halkbank’tan dev adım! Halkbank müşterilerinin başına talih kuşu kondu!

Ahbap’ta çalışmak isteyenlere peş peşe müjde! 2023 Ahbap personel alımı gerçekleştirecek! Başvuru ekranı burada!

EYT’liere müjde! EYT için yeni tarih verildi! Ünlü SGK uzmanı peş peşe açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön