06 / 05 / 2024

Fatih Cundi Parkı'nın yapımına başlandı!

Fatih Cundi Parkı'nın yapımına başlandı!

5667,75 m² lik proje alanında yapılacak düzenlemelerde oturma ve dinlenme alanları, meydan alanı, ahşap teraslar, koşu parkuru, çocuk oyun alanı, kültür fizik alanı, süs havuzu, sosyal-kültürel tesis alanı, otopark alanı ve yeşil alanlar planlanıyor.




Küçük Ayasofya Mahallesi’nde Cinci Meydanı Sokak’ta yer alan ve mevcut düzeniyle özel halı saha olarak hizmet veren proje alanı yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak kullandığı bir bölge olması sebebiyle önemli bir yere sahip. Ancak mevcut kullanım itibariyle fonksiyonel ve estetik olarak çevresindeki kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayamaması sebebi ile 2013 yılında proje çalışmalarına başlanmış ve 07.04.2015 tarihinde 1069 sayılı kurur kararı ile onaylanmasının ardından uygulama çalışmalarına başlamak üzere ihale edildi.


5667,75 m² lik proje alanında yapılacak düzenlemelerde oturma ve dinlenme alanları, meydan alanı, ahşap teraslar, koşu parkuru, çocuk oyun alanı, kültür fizik alanı, süs havuzu, sosyal-kültürel tesis alanı, otopark alanı ve yeşil alanlar planlanıyor. Yapılacak düzenleme ile mevcut yeşil alan miktarı 2 katına çıkartılacaktır. Uygulama çalışmalarına başlanan alanda mevcut binaların istimlak çalışmaları devam etmekte olup 2016 yılı içerisinde parkın tamamlanarak kullanıcıların hizmetine sunulması planlanıyor.




Fatih Belediyesi



Geri Dön