03 / 05 / 2024

Fatih Fındıkzade Camii ne zaman açılacak?

Fatih Fındıkzade Camii ne zaman açılacak?

Fatih'te bulunan Fındıkzade Camii yapımı tamamlanmasına rağmen yıllardır bilinmeyen bir sebeple hizmete girmiyor. Tamamlanmış olan camiye bugüne kadar 6 imam atanmasına rağmen cami kapıları vatandaşlara açılmadı.



Fatih'te bulunan Fındıkzade Camii yapımı tamamlanmasına rağmen yıllardır bilinmeyen bir sebeple hizmete girmiyor. Tamamlanmış olan camiye bugüne kadar 6 imam atanmasına rağmen cami kapıları vatandaşlara açılmadı. Caminin lojmanı 6. imamını ağırlarken, caminin cemaatten mahrum bırakılması çevresindeki vatandaşların tepkisini çekiyor.


6 İMAM DEĞİŞTİ AMA CAMİNİN AKIBETİ DEĞİŞMEDİ


Fındıkzade Camii çevresinde yaşayan esnaf ve mahalle sakinleri yıllardır camilerinin açılacağı günü bekliyor. Yetkililer tarafından her ramazan ayından önce açılacağı söylenen camiinin neden açılmadığı bilinmiyor. Cami görevlileri için yaptırılan lojman bugünlerde 6. imamı ağırlarken, caminin henüz açılmamış olması halk tarafından tepkiyle karşılanıyor.


İMAM FARKLI BİR CAMİYE GİDİYOR


Fındıkzade Camii’nde hali hazırda bir imam atanmış fakat imam mescidin faaliyete geçmemesinden dolayı en yakın camii olan Kazasker Abdurrahman Efendi camiinde mescidin açılacağı günü bekliyor. Tamamlanmış halde olan cami yıllardır inşaatı bitmedi denilerek kapalı tutuluyor.


ESNAF FINDIKZADE MESCİDİNİN YILLARDIR AÇILMASINI BEKLİYOR


1956-59 yıllarında gerçekleştirilen imar faaliyetleri kapsamında yürütülen Millet Caddesi genişletilmesi çalışmaları esnasında yıkılarak tamamen ortadan kaldırılan Fındıkzade Camii’nin geçtiğimiz yıllarda yeniden yapımına başlanmıştı. Yapımı tamamlanmasına rağmen yıllardır hizmete girmeyen caminin neden kapalı tutulduğu sorusu “İnşaat devam ediyor” şeklinde geçiştirilirken, inşaatı devam eden bir camiye neden 6 ayrı imam atandığı sorusu cevaplanmayı bekliyor.


CAMİ AÇILIŞI GECİKTİRİLİYOR


Fındıkzade Camii, İstanbul’un Fatih ilçesinde Molla Gürani Mahallesi’nde bulunuyor. Şeyh Ahmet İshak Efendi tarafından 1802-1803 yıllarında yapılmış. 2109 ada 64 parsel üzerinde bulunan mescidin ihya çalışmaları yıllardır devam ediyor. Söz konusu olan camii yıllardır açılmayı bekliyor. Camii çevresinde yıllardır yaşayan mahalle sakinleri ve esnaflar bu durumdan rahatsız olduklarını belirtiler.


Yıllardır “çok yakın bir tarihte açılacak” deniyor


Yetkililere durum hakkında gerekli uyarılarda bulunan mahalle sakinleri, “Bize yıllardır ‘çok yakın bir tarihte açılacak’ denilerek geçiştiriliyor. Her seferinde aynı cevapları alıyoruz ve yıllardır bu durum değişmedi” dediler.


ESNAF İNŞAAT YOK DİYOR


Yetkililer tarafından inşaat halinde olduğu ve yenilenmenin devam ettiği iddia edilen cami  için esnaf farklı konuşuyor. Bölge esnafı cami inşaatının yıllar önce bittiğini, buna rağmen caminin bir türlü hizmete girmediğini dile getiriyor. Kilitli olan caminin imamı da gazetemize yaptığı açıklamada “Bizde caminin açılması için çok uğraş veriyoruz. Açılması için elimizden geleni yapıp bu mescidi faaliyete geçirmeden bir yere gitmeyi düşünmüyorum” dedi.


MESCİDİN KAPALI OLMASI ESNAFI VE VATANDAŞLARI ZORA SOKUYOR


Bölgede bulunana esnaflardan Ahmet D. tarafından yapılan açıklamada “Camide inşaat falan yok. Bizzat kendi gözlerimle halıların serildiğini gördüm. Namaz dahi kıldım. Bundan önceki görevli mescidin kilidini açtı diye görevinden oldu. Bu işin arkasında başka bir rant ve çıkar var. İşten fırsat bulup Namaz kılmak için ve lavabo ihtiyaçlarımız gidermek için en yakın olan mescidin iş yerine uzak olmasından dolayı işlerimiz aksıyor. Kafelerde lavaboya girip dükkânlarımızda namaz kılıyoruz. Bu rezilliğin yetkililer tarafından biran önce çözüme kavuşturulması lazım” dedi.


Milli Gazete


Geri Dön