29 / 04 / 2024

Fatih Somuncu ve Sağlık Çalıştayı Üyeleri Ankara Valisi Alâaddin Yüksel’i ziyaret etti!

Fatih Somuncu ve Sağlık Çalıştayı Üyeleri Ankara Valisi Alâaddin Yüksel’i ziyaret etti!

Ankara Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Fatih Somuncu ile Sağlık Çalıştayı Üyelerinden oluşan heyet Ankara Valisi Alâaddin Yüksel’i makamında ziyaret ederek dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdiler



Ankara Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Fatih Somuncu ile Sağlık Çalıştayı Üyelerinden oluşan heyet  Ankara  Valisi Alâaddin Yüksel’i makamında ziyaret ederek dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdiler. Ankara Valisi Alâaddin Yüksel kendisini ziyaret eden Sağlık Turizmi Derneği Yöneticileri ile yaptığı görüşmede, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek 21. yüzyılın tam anlamıyla bir turizm çağı olacağını, turizmin ülkelerin kalkınmasında son derece etkili bir sektör olduğunu ifade etti ve “Turizmi iyi algılayan, iyi tartışan toplumlar dünyayla buluşmaktadır.” dedi.


Sonuçlar ivedikle değerlendirilmeli

Ankara’nın sağlık turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkati çeken Vali Yüksel “Artık dünyada insanlar gelirlerinin büyük bölümünü sağlık giderlerine harcıyorlar.”dedi ve Ankara’da sağlık turizminin geliştirilmesi için tüm dinamiklerinin harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi.Vali Yüksel “Şimdi yapılması gereken Sağlık Çalıştayı sonuçlarının ivedilikle değerlendirilmesi, eylem planı raporlarının analiz edilmesi ve müteakip aylar içersinde turizm sektörünün tüm paydaşlarının katılımı ile toplantı yapılmasıdır.” dedi.


Sağlık turizmi rağbet görüyor

Ankara Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Fatih Somuncu da Sağlık Turizminin günümüzde oldukça rağbet gördüğünü söyleyerek son yıllarda Ankara’da açılan ve açılacak olan hastanelerimiz ile Başkent Ankara’nın sağlık turizminde hak ettiği yeri alması için etkin tanıtım faaliyetleri hedeflediklerini belirterek “Ekim ayında, Rusça konuşulan 21 ülkeden davet edilen 150’ye yakın alım heyetini Ankara’da ağırlamak suretiyle yerinde tanıtımı gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.mDernek Başkanı Dr. Fatih Somuncu, Ankara ilinde Dernek olarak Sayın Valimiz Alâaddin Yüksel’in Sağlık Turizmine gösterdiği yakın ilgi ve desteklerinden dolayı kendisine müteşekkiriz.”dedi.



Anadolu


Geri Dön