02 / 05 / 2024

Fatih Vardar: Ev alırken beton kalitesine bakın!

Fatih Vardar: Ev alırken beton kalitesine bakın!

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, konut satın alırken, kullanılan hazır betonun kalitesinin sorgulanması ile deprem ve doğal felaketlerde yaşanacak zararların en aza indireceğini savundu.




Türkiye'de yapılan araştırmalar konut satın alan tüketicilerin kaliteli hazır beton konusunda çok bilinçli olmadığını gösteriyor. Uzun yıllar bu konuya dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için çalıştığını söyleyen Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, konut satın alırken, kullanılan hazır betonun kalitesinin sorgulanması ile deprem ve doğal felaketlerde yaşanacak zararların en aza indireceğini savundu. Vardar, "Bugün üretilen betonlar, yeni teknolojilerin kullanılmasıyla beraber daha büyük gelişmeler göstermeye başlamıştır. Tüm alt ve üst yapı inşaatlarında çok geniş bir kullanım yelpazesine sahip olan beton, inşaat teknolojisinde vazgeçilmezliği ile hayati önem yüklenen taşıyıcı malzeme olarak hizmet Yaklaşık 100 yıllık bir maziye sahip olan ve şu anda işin ehli olmadığı halde maddi güce sahip olan herkes tarafından rahatlıkla üretilebilir olan hazır betonun, aslında ciddi bir jrğhn., mühendislik altyapısı gerektirdiği, depremle pek çok kez yüz yüze gelmiş olan ülkemizin yaşadığı acı tecrübelerden sonra daha iyi anlaşılmıştır. 

Kaliteli beton için gerekli olan bu en önemli şart maalesef ikinci plana atılmaktadır" diye konuştu. Vardar, "Kullanıcının betonu satın alma aşamasından başlayarak, şantiyede kalıba yerleştirilmesi süreçleri, bakımı, sıcak ve soğuk hava koşullarında korunması gibi işlemlere önem vermesi gerekiyor" dedi. 



Posta Bursa


Geri Dön