03 / 05 / 2024

Fatih'te 3 milyon 500 bin TL'ye icradan satılık iş hanı!

Fatih'te 3 milyon 500 bin TL'ye icradan satılık iş hanı!

Fatih Sarıdemir Mahallesi'nde yer alam 565, 50 metrekare alanlı iş hanı 3 milyon 500 bin TL bedelle ihale edilecek.



İstanbul İli Fatih İlçesi, Sarıdemir Mahallesi , Kıble Çeşme Mevkiinde kain, tapunun 485 ada, 37 parselde kayıtlı 565,50 m2 alanlı Kargir İş Hanı nitelikli taşınmazın 1/4 hissesi cebri icra marifetiyle satışı yapılacaktır.


Taşınmazın Evsafı : Dosyasında tapu kaydı ve niteliğine ilişkin ayrıntılı bilgi mevcut olup, satışa esas kesinleşmiş kıymet takdir raporuna göre satışa konu taşınmaz; İstanbul İli, Fatih İlçesi, Sarıdemir Mahallesi, Ragıp Gümüşpala Cad. ve Kıble Çeşme Cad. 485 ada, 37 parsel numarasında kayıtlı ve Ragıp Gümüşpala Caddesinde 29 (eski 93), Kıble Çeşme Caddesinde 5 dış kapı numarası olan 565,50 m2 miktarlı Kargir Ahenk Han İş Merkezinin 1/4 hissesi niteliğindedir. Ragıp Gümüşpala Caddesi ile bu caddeye paralel olan Kıble Çeşme Caddesi olmak üzere iki kadastral yol cepheli konumda yer alan ve tamamı 565,50 m2 alana sahip arsa üzerinde müşterek kullanımlı B.A.K. tarzda bitişik nizamda üçüncü sınıf B grubu olarak inşa edilmiş olan İki adet bina mevcut olup, tasdikli projesine göre birinci bina Kıble Çeşme Caddesi üzerinde bodrum kat+zemin kat+2 normal katlı, ikinci bina Ragıp Gümüşpala ve Kıble Çeşme Caddesi cepheli bodrum kat+zemin kat+ 5 normal katlı projelendirilmiş, yine projesine göre birinci binanın bodrum katında 2 adet depo, sığınak, yakıt deposu, zemin katında bina ana girişi ve 2 adet mağaza, birinci normal kat ve 2. Normal katında 3'eradet büro, 2. binanın bodrum katında 4 adet buzhane, sığınak, kalorifer ve tesisat odası, zemin katında 2 dükkan, 2 mağaza, 1 adet banka, birinci normal katında 12 adet büro, 2 adet depo, 2 adet mağaza, 2. Normal katında 19 adet bürodan ibaret, mahallinde 1. Binanın bodrum katında depo, zemin katında 3 adet mağaza, I. Ve 2. Normal katlarda üçer adet büro, 2. Binanın bodrum katında 2 adet depo, zemin katında 3 adet mağaza ile 2 adet depo, 1. Normal kat ve 2. Normal katlarında 13 ve 23 adet büro ve depo mahalleri, çekme katında ise 4 adet büro bulunmaktadır. Binada yer alan büroların bir kısmı tek hacim şeklinde bir kısmı ise muhtelif büroların birleştirilmesi suretiyle müşterek kullanımlı ahşap, PVC ve alimünyim doğramalı, cadde cepheli mağazaları camekanlı, bina kat sahanlık ve basamakları paledyen döşemeli, dış cephesi ile BTB şeklindedir. Bina dahilinde elektrik, sıhhi tesisat ile faal durumda olmayan merkezi sistem kalorifer tesisatı mevcuttur. Tamamı 565,50 m2 olan alana sahip binanın projesi üzerinden alınan ölçüleri itibari ile alanları 1. Bina 344 m2, 2. Bina 3.255 m2 olmak üzere 3.599 m2 olup, 2. Binada 3, 4 ve 5. Normal katlar inşa edilmemiş, 2. Normal kat üzerinde çekme kat yapılmış olup, mahallen yapılan ölçüm neticesinde kullanım alanları; l. Bina: 344 m2, 2. Bina:l.860 m2, çekme kat;288 m2 olmak üzere 2.492 m2 alana sahiptir. Taşınmaz bulunduğu konum itibariyle alt ve üst yapı imkanlarından istifade edecek konumda, ana arter üzerinde yer almakta olup, ön cephede yer alan büroların Haliç manzaralı konumda, önemli ulaşım akslarına yakın mesafede, ulaşım imkanlarına elverişlidir.


Kıymeti : Satışa konu taşınmazın 1/4 hissesine, taşınmazın değerine etki eden tüm etkenler göz önüne alınarak 3.500.000,00.-TL kıymet takdir edilmiş ve kıymet takdiri kesinleşmiştir.


1. Satış Günü : 13/03/2017 günü 09:30 - 09:40 arası

2. Satış Günü : 13/04/2017 günü 09:30 - 09:40 arası

Satış Yeri : İstanbul 10. İcra Müdürlüğü Mezat Salonu


Satış şartları:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar csatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanh alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanh alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesini İstanbul 10. İcra Müdürlüğü T. Vakıflar Bankası Çağlayan Adliye Şubesinde bulunan TR**********************07 IBAN numaralı hesabımıza T.C kimlik ve dosya numarası yazılarakyatırıİması veya bu miktar kadar milli bir bankanın "şartsız, kesin ve süresiz" teminat mektubunu vermeleri veya Vakıfbank Bankomat kartı olanları Müdürlüğümüzde bulunan POS cihazından yatırmaları lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olması ve 805 sayılı Kanun'un I. maddesine göre "döviz" teminat olarak kabul edilmez. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- İİK.127.Md. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/5148 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.08/11/2016

(İİK m. 126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu önıek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.




Geri Dön