18 / 05 / 2024

Fatih'te 648 kaçak pansiyon mühürlendi!

Fatih'te 648 kaçak pansiyon mühürlendi!

Uygunsuz koşullarda pansiyon olarak işletilen 648 eve baskın yapıp kapısına mühür vuran Fatih Belediyesi, İstanbul turizminin imajını kurtarmak için ev pansiyonlarını resmi hale getiriyor.



Sultanahmet, Eminönü, Ayasofya başta olmak üzere tarihi yarımada sınırları içerisinde yer alan birçok evin kaçak pansiyon olarak işletildiğini tespit eden Fatih Belediyesi, ev pansiyonların kapısına mühür vurdu. Bölgedeki kaçak ev pansiyonlarla mücadele yöntemleri geliştiren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ev pansiyonlara resmiyet kazandırarak, usulüne uygun şekilde işletilmesi kararını aldı. 


20 KAT FİYAT FARKI 

Kadırga, Kumkapı, Cankurtaran ve Eminönü dahil Marmara sahilindeki bir çok bölgenin kozmopolit nüfus nedeniyle güvenli olmaktan çıktığını dile getiren Mustafa Demir, “Sultanahmet ve çevresi ise gereğinden fazla değerlendi. Turizm alanı ile karşısındaki konut alanını kıyaslandığımızda aralarında 20 kata varan fiyat farkları olduğunu tespit ettik. Konut bölgesinde 1 milyon dolarlık daireler, turizm bölgesinde neredeyse 15-20 milyon dolarlara çıkıyor. Yaptığımız bir araştırmayla bunun sebebinin evlerin pansiyon olarak işletilmesi olduğunu gördük. Bu evlerde kimin kaldığını ne biz, ne emniyet müdürlüğü bilmiyor. Çünkü kaçak işletiliyor” değerlendirmesinde bulundu. 


Bölgedeki hanlar da dönüşebilir

Eminönü bölgesinde 1.734 adet han bulunduğuna dikkat çeken Mustafa Demir, bu hanların turizme kazandırılması gerektiğini vurguladı. Tarihi hanların turizme kazandırılmasının avantajlarını sıralayan Demir, “Tac Mahal ve Eyfel’den fazla ziyaretçi alan Mahmutpaşa, Tahtakale ve Kapalıçarşı gece de turistlerin rahatlıkla dolaşıp konaklayabildiği ışıl ışıl yerler olacak. Bu da bölge ekonomisine ciddi katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.


Küçükler de yatırıma gelsin

Kaçak olarak işletilen ev pansiyonlarla mücadele amacıyla ‘Fatih Turizm Denetim Sistemi’ni hayata geçirdiklerini ifade eden Demir, şunları kaydetti: "Burada büyük yatırımcıların yanı sıra orta ve küçük çaplı yatırımcılara da iş yapma imkanı sağlanacak. Ege’de pansiyon işletmeciliği hayali olanlar, İstanbul'da bu imkana kavuşacak." 


Akşam 


Geri Dön