01 / 05 / 2024

Fatma Büyükbaş Umut, SOM Değerlemenin Yönetim Kurulunda!

Fatma Büyükbaş Umut, SOM Değerlemenin Yönetim Kurulunda!

Yüksek Şehir ve Bölge Plancısı Fatma Büyükbaş Umut, Sorumlu Ortak sıfatıyla SOM Değerlemenin Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerine atandı...   



Kurumsal ve bireysel yatırımcılara; arsa, arazi ve konuttan, alışveriş merkezlerine, turizm ve konaklama tesislerinden, kültür&eğlence, lojistik, eğitim ve sağlığa kadar farklı pek çok yatırım alanında değerleme hizmetleri sunan SOM Değerlemenin Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı pozisyonuna Yüksek Şehir Plancısı Fatma Büyükbaş Umut atandı. 

İş hayatına 1996 yılında başlayan Umut, 10 seneyi aşkın süredir inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde; şehir plancısı, gayrimenkul araştırma geliştirme sorumlusu ve değerleme uzmanı olarak çalıştı. 2007 yılından bu tarafa SOM Değerlemede görev yapan Umut, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun olup,  yine aynı üniversitenin Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programında Gayrimenkul Değerlemede Şerefiyelendirme Kriterlerini Belirlenmesi ve Şerefiyelendirme Uygulamaları konulu master tezi hazırlamıştır. SPK Değerleme Uzmanlığı Lisansına da sahip olan Fatma Büyükbaş Umut, Şehir Plancıları Odası, LideBir (Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği) ve Türkiye Değerleme Uzmanları Birliğinin üyesidir.

SOM Değerleme, gayrimenkullerin değer tespitinin yanı sıra, gayrimenkullerin en etkin ve verimli kullanımına yönelik analizler de sunuyor. Bireysel ve kurumsal yatırımcının en doğru tercihte bulunabilmesi için detaylı raporlama çalışmaları yapan SOM Değerleme, sağlıktan eğitime, turizmden, sanayi ve perakendeye kadar farklı pek çok sektörde hizmet veriyor.


Geri Dön