29 / 04 / 2024

Fatma Gül Demet Sarı Hatay'da 152 kişiye tapu dağıttı!

Fatma Gül Demet Sarı Hatay'da 152 kişiye tapu dağıttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Gül Demet Sarı, dün geldiği Hatay'da, 90 yıldır mülkiyet sorunu yaşayan Alahanlı 152 kişiye tapularını dağıttı.



Önceki gece yarısı Hatay'a gelen, geceyi Ottoman Otel'de geçiren ve Vali, Milletvekilleri ile diğer yetkililerle birlikte kahvaltısını Otel'de yaptıktan sonra Kültür Merkezi'ndeki törene katılan Bakan SARI, Hatay'da, Fransız işgalinden beri (90 yıldır) hüküm süren benzeri mülkiyet sorunlarının tamamının sona erdirilmesi için çalışıldığını söyledi.


Bakan SARI, daha sonra Valiliğe gitti, Şeref Defteri'ni imzaladı, ardından Açıkdere Mahallesi'nde Şehit Polis Memuru M.Şenol Çiftçi ile kızının Devlet Töreni ile toprağa verilmesi törenine katıldıktan sonra ilimizden ayrıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın Vali Ercan Topaca eşliğindeki dünkü ilimiz ziyaret programına,  Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk,  Fevzi Şanverdi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Bakanlık Müsteşarı ile Genel Müdürü yanı sıra, diğer bürokratlar ve yetkililer katıldı.


Antakya Gazetesi



Haber Hatay Asi Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Hatay Valiliği öncülüğünde gerçekleşen törenle hak sahiplerine tapuları verildi.


Hatay Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Gökhan Kanal, Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Milletvekilleri Âdem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Fevzi Şanverdi, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Yayladağı, Altınözü, Belen Belediye Başkanları, daire müdürleri, hak sahibi vatandaşlar ve aileleri ile çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı.


KANAL: TÜRKİYE’NİN KADASTROSUNU TAMAMLIYORUZ

Törende konuşan, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Gökhan Kanal, “Her vatandaşın 3 temel hakkı vardır, yaşam hakkı, özgürlük hakkı ve mülkiyet hakkıdır. Bugün burada mülkiyet hakkının teslimi için bulunmaktayız. Tapu ve kadastro alanında yaptığımız çalışmalarla Türkiye’nin kadastrosunu tamamlıyoruz. Son 13 yılda yaptığımız çalışmalarla bugün çalışmalarımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Çünkü Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı içerisinde çalışmaktadır. Toplam 229 dönümlük saha tescilli hale getirilmiştir. Bugün 192 adet parselde hak sahipleri belirlenmiş ve 90 yılın üzerinde arazilerini tapusuz olarak kullananlara da tapuları verilecektir. Bu çalışmalarda emeği geçen ve çalışmalarımızda bizlere yardımcı olan tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


YEŞİLDAL: VATANDAŞA HİZMETKÂR OLMA AMACINDAYIZ

Hatay’da Fransızlar döneminde yapılan çalışmalardan bu yana birçok sorun bulunmaktaydı diyerek sözlerine başlayan Hatay Milletvekili Âdem Yeşildal ise sözlerine şu ifadelerle devam etti, “ Burada bu sorunu çözmüş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Biz vatandaşını hakir gören, vatandaşına tepeden bakan anlayış yerine vatandaşa hizmetkâr olan bir anlayışa sahibiz. Bu anlayışla son 13 yılda çok önemli mesafeler aldık. Eğer Cumhurbaşkanı, Başbakanı kendini hizmetkâr olarak görüyorsa biz seçilmişler de il yöneticileri de daha alt seviyelerdeyiz. Biz vatandaşımızın uzun yıllar kanıyla yoğurarak sahip çıktığı topraklarda önemli bir ihtilaf ortadan kalkmıştır. Bu vesileyle hak sahiplerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Vatanımızı bölmeye çalışan terör örgütlerinin de amacına ulaşamayacaklarını, bu vatanın bölünemeyeceğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Allah Pazartesi günü defnettiğimiz ve bugün defnedeceğimiz şehidimize ve kızına Allahtan rahmet diliyorum.”


TOPACA: VATANDAŞLARIMIZIN MÜLKİYET HAKKINI KORUMALIYIZ

Hatay Valisi Ercan Topaca’da yaptığı konuşmada, “Hatay bilindiği gibi Türkiye’nin en özellikli illerinden biridir. Hatay dünyaya barış, hoşgörü ve kardeşlik adına da örnek bir kenttir. Bizler Hatay’da yaşayan vatandaşlarımızın mülkiyet hakkını da korumalıyız. Bugün de burada hak sahiplerine tapularını vermenin mutluluğu içerisindeyiz. Geri kalan yerler de de çalışmalarımızı sürdürüp kalan yerlerde de tüm sorunları çözeceğiz. Bugünden sonra kimse burası benim çıkın gidin diyemeyecek, hak sahipleri tapularını gösterip burası benim deyip gönül rahatlığı içerisinde olacaklardır. Fransızlar döneminden kalan paftaların Türkçeleştirilmesini ve eski paftaların da müzemizde sergilemek üzere yardımlarınızı talep ediyorum. Bu anlamda bu çalışmalar oldukça önemlidir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, Hatay’da bundan sonra yapılacak çalışmalarda da gereken desteği temenni ederek sözlerimi noktalıyorum” dedi.


BAKAN SARI: HATAY’DAKİ ÇALIŞMALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı yaptığı konuşmada, “Bugün toprağa vereceğimiz şehidimize ve başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütlerinin kökü kazınıncaya kadar kararlı mücadelemiz devam edecektir. Bugün burada hak sahibi vatandaşlarımıza tapularını verecek olmaktan dolayı mutluyum. Biz kentsel dönüşümle daha yaşanabilir kentler oluşturuyoruz. 16 ilde başlattığımız çalışmayı tüm illere yayarak Türkiye’mizi daha modern bir hale getireceğiz. Mülkiyet sorununu da yaptığımız çalışmalarla çözeceğiz. Bu vesileyle bugün tapularını alacak olan vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Hatay ili Alahan mahallesinde 229 dönümlük alanın kadastrosu tamamlandı. 90 yıllık mülkiyet sorunu da bu anlamda çözüldü. Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum ve bundan sonra yapılacak çalışmaların da takipçisi olacağımı bildiriyorum” dedi.


Konuşmaların ardından hak sahibi olan Emsal Özkan, Ali Savran, Esiye Söyler, Ali Çetinkaya, Osman Özkan, Güllü Yıldır, Alaattin Savran, Mehmet Alkaya, Ali Yıldır, Bahattin Okçu, Halil Akdağ, Kerim Arslan, Gülperi Uslu, Fatma Boyar ve Emine Aydoğan’a tapuları verildi. Tapu dağıtım töreninin ardından hatıra fotoğrafı çekinildi. Fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.


Hatay Asi Gazetesi/ Cuma ZEYBEK- Samim SELÇUK


Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Hatay'da Fransızlar döneminden kalan evlerde oturan ve arazileri ekip biçen vatandaşlar tapu sevinci yaşadı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, herkesin tapusunu eliyle verdi

Hatay'ın merkez Antakya ilçesine bağlı Alahan Mahallesi'ndeki vatandaşlar, Fransızlar döneminden beri oturdukları ev ve bahçelerinin tapusunu almanın sevincini yaşadı. Tapu dağıtım törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, tapuları eliyle teslim ederken, uzun yıllardan sonra oturdukları evlerin ve ekip biçtikleri arazilerin resmi sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, "Bakanımız Fatma Güldemet Sarı'ya, Hatay Valimiz Ercan Topaca'ya ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Artık tapu evlerimizde oturacağız" dedi. 


SONUNA KADAR MÜCADELE 

Antakya Kültür Merkezi'ndeki tapu dağıtım töreninde Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde terör örgütü PKK tarafından uykularında katledilen 4 yaşındaki Mevlüde İrem ile şehit babası polis Mehmet Şenol Çiftçi'nin ailesine başsağlığı dileyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Bu saldırılar bizi yıldırmayacak. Bölgede terörün kazınıncaya kadar devam edecek. Süresi ne zaman olursa olsun vatanımızın birliğine ve beraberliğini bölmek isteyenlere karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecek. İnşallah bu operasyonlar hayırlısıyla sonuçlanır. Allah bize başka şehit acısı yaşatmasın" diye konuştu. 


VALİ TOPACA'YI KUTLADI 

Bakan Sarı ve beraberindekiler daha sonra Hatay Valiliğini ziyaret ederek Vali Ercan Topaca ile görüştü. Vali Topaca'dan Hatay hakkında bilgi alan Bakan Sarı, özellikle sınır boylarında yapılan duvar çalışmaları ve Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardımların düzenli bir şekilde ulaştırılması ve onların her türlü ihtiyaçlarının karşılanması konusunda büyük titizlik gösteren Vali Ercan Topaca'yı kutladı. Bakan Sarı, şehit polis Mehmet Şenol Çiftçi ile 4 yaşındaki kızının cenaze törenine katıldıktan sonra kentten ayrıldı. 


Geri Dön