29 / 04 / 2024

Fatma Güldemet Sarı'dan, Yüreğir'deki dönüşüm bölgesine ziyaret!

Fatma Güldemet Sarı'dan, Yüreğir'deki dönüşüm bölgesine ziyaret!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana’ya ilk ziyaretini bugün yaptı. Yüreğir Belediyesi tarafından yaptırılacak kentsel dönüşüm bölgesini ziyaret eden çiçeği burnunda bakan, adım başı vatandaşların şikâyetleriyle karşılaştı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, bakan olduktan sonra seçim bölgesi Adana’ya ilk ziyaretini bugün yaptı. Yüreğir Belediyesi tarafından yaptırılacak kentsel dönüşüm bölgesini ziyaret eden çiçeği burnunda bakan, adım başı vatandaşların şikâyetleriyle karşılaştı.


Halk arasında Köylü Pazarı olarak bilinen ve önümüzdeki dönem kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılması planlanan Kozan Pazarı’nda incelemelerde bulunan Bakan Sarı, burada Malatyalı hemşehrilerinin ilgisiyle karşılandı. Hemşehrileriyle ayaküstü sohbet eden Sarı’ya, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan bölge hakkında bilgi verdi. Ziyaret esnasında Bakan Sarı’yı karşısında gören vatandaşlar ise şikâyetlerini sıraladılar. Bir vatandaş, esnaflık yaptığını ve lağım kokusundan çok şikâyetçi olduklarını söyledi. Önceki bakanlardan Ömer Çelik ile milletvekili adaylarının da seçim öncesi geldiklerini ve onlara da aynı sorunu söylediğini ancak bir çözüm bulunamadığını ifade eden vatandaş, “Mahalle zaten harap, bu lağım kokusu beni öldürüyor. Misafirlerim geliyor, çok kötü bir koku.” dedi. Bunun üzerine Bakan Sarı da burada bir kentsel dönüşüm yapılacağını ifade ederek, “İnşallah burada ne lağım kokusu kalacak ne de bir şey. Ama elzem bir konu olarak bunu not alalım.” dedi.


Başka bir vatandaş da kamu yönetimini bitiren bir oğlu olduğunu ve 3 yıldır atama beklediğini ifade etti. Bazı memurların ikinci emekliliğinin geçtiğini ancak hala çalıştıklarını dile getiren aynı vatandaş, oğlunun atanmasını istedi. Bakan Sarı ise vatandaşa ‘İnşallah’ demekle yetindi.


Bakan Sarı kentsel dönüşüm alanından çıkarken yolunu kesen bir vatandaş ise uyuşturucudan dert yandı. Uyuşturucu içenlerden bıktıklarını ve buna bir el atılmasını isteyen aynı vatandaşa Bakan Sarı, “O sosyal bir sorun. İnşallah gençlerimizi kurtarmamız lazım.” diye cevap verdi.


Mersin Haber



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Yüreğir'de kentsele dönüşüm çalışmalarını inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, yüzde 80'i ruhsatsız olan yapılarda dönüşümün gerçekleştirileceğini söyledi

Adana'nın Yüreğir ilçesinde belediye tarafından başlatılan Kozan Çarşısı'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana'da ilk kez Kışla Mahallesi'nde başlatılan 'Yerinde Kentsel Dönüşüm' çalışmalarındaki başarılı girişimleri nedeniyle Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ı kutlayarak "Seçim çalışmaları sırasında Yüreğir'de birçok mahallesini ziyaret ettim. Sorunları biliyorum. Ülkemizin ve Adana'mızın kalkınması için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Yüreğir'in çehresini değiştireceğiz" dedi. 


BİR AN ÖNCE TAMAMLANSIN 

Bakan Fatma Güldemet Sarı, Adana'ya yaptığı gezide AK Parti  Adana  Milletvekili Talip Küçükcan, Tamer Dağlı, Adana Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ile birlikte Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ı makamında ziyaret etti. 9 ayrı noktada başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında Başkan Çelikcan'dan brifing alan Bakan Sarı, Kozan Çarşısı'nı gezerek bölgeyi yerinde inceledi, vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlar, Bakan Sarı'dan kentsel dönüşümün bir an önce hayata geçirilmesini talep etti. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir'de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının Adana'da bir ilk olduğunu belirterek, "Başlattığımız 'Yerinde Kentsel Dönüşüm' çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kışla Mahallesi'nde 324 konut yıkıldı yerine 786 konut ve 43 iş yeri yapılıyor. Hemen yanında 2. etap çalışmaları başladı. Yüreğir'de 9 ayrı bölgede 'Kentsel Dönüşüm' sürüyor. İlçemizde 60 bin 993 bina, 141 bin 897 ev ve 17 bin işyeri bulunuyor. Binaların yüzde 80'i ruhsatsız yapılaşma. Yüreğir'in kent yaşamına uygun projeler üretip, yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefledik" diye konuştu. Başkan Mahmut Çelikcan, "Milletvekilimiz Fatma Güldemet Sarı'nın Çevre ve Şehircilik Bakanı, siyasette çok deneyimli bir isim olan Ömer Çelik'in AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Tamer Dağlı'nın TBMM KİT Komisyonu Üyesi olması Adana için büyük bir şanstır. Seçilen tüm milletvekillerimizde Adana için birlik ve beraberlik içinde hareket ederek bu dönemi en iyi şekilde geçireceğimizi ve ivme kazandıracak projelere imza atacağımıza inanıyorum. İlçemize gelmesini sağladığımız kamu yatırımları ve kentsel dönüşüm çalışmaları neticesinde bütün yatırımcıların yönü Yüreğir tarafına dönmeye başladı. Bu sevindirici bir gelişme" dedi. 


DÖNÜŞÜM YAPILACAK ALANLAR

Kışla I. Bölge (6 ha) Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, 324 konut, 25 işyeri bulunmakta iken, proje sonrası 772 adet konut ve 43 adet işyeri, yapım aşamasında olup bu yılsonunda tamamlanıyor. Kışla III. Bölge 1. Etap (6,3 ha) Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, 415 konut, 25 işyeri bulunmakta iken, proje sonrası 800 adet konut ve 100 adet işyeri projesi planlanmaktadır. Karacaoğlan (13,5 ha) 1. Etap (5,5 ha) Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, eğitim tesisi, dini tesisi, 454 adet konut ve 49 adet işyeri yapılması düşünülmekte olup, hak sahipleri ile görüşmeler devam etmektedir. Başak (22,5 ha) Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında projeler tamamlanmış olup, TOKİ'de kontrol aşamasında bulunmaktadır. Başak Mahallesi'nde yaklaşık 857 adet bina, 40 işyeri bulunmakta iken, proje sonrası 1490 adet konut, 72 adet işyeri planlanmaktadır. Akıncılar (5,7 ha) Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, 310 konut, 426 bağımsız bölüm bulunmakta iken, proje sonrası 700 adet konut ve 75 adet işyeri planlanmaktadır. Yavuzlar (5,5 ha) Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, 224 konut, 428 bağımsız bölüm bulunmakta iken, proje sonrası 880 adet konut ve 50 adet işyeri planlanmaktadır. Serinevler (6,5 ha) Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, 273 konut, 456 bağımsız bölüm bulunmakta iken, proje sonrası 800 adet konut ve 100 adet işyeri planlanmaktadır. Cumhuriyet (22 ha) afet riskli alana ait projeler tamamlanmış olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda imar planı onayı bekleniyor. Alan içerisinde, 192 adet konut, 800 adet işyeri bulunmakta iken proje sonrası 916 adet konut, 338 ofis ve 220 adet ofis binaları altında mağaza, 140 adet konut altı işyeri planlanmaktadır. 19Mayıs-Koza-Yeşilbağlar (76 ha) ve Koza-Yeşlbağlar Rezerv (75 ha) mühendislik-müşavirlik hizmet alımı ihale süreci devam ediyor. Misis Rezerv (52 ha) talebi bakanlıkta bekliyor.


KALABALIK HEYETLE GEZDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, beraberinde AK Parti Adana Milletvekilleri Talip Küçükcan, Tamer Dağlı, Adana Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ve Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi.


Haber Adana Haber'de şöyle yer aldı;

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçede kent kültürüne uygun projeler üreterek yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünüme kavuşturmak için 9 noktada kentsel dönüşüm çalışması başlattıklarını söyledi.


Başkan Çelikcan Yüreğir'de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının Adana'da bir ilk olduğunu belirterek, 'Yerinde Kentsel Dönüşüm' çalışmaları kapsamında Kışla Mahallesi'nde 324 konutun yıkıldığını yerine 772 konut ve 43 iş yeri yapıldığını, hemen yanında 2.etap çalışmalara başlandığını, ilçe genelinde de 9 ayrı bölgede 'Kentsel Dönüşüm' çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.


Aralarından sadece Seyhan Nehri geçmesine rağmen Seyhan, Çukurova ve Yüreğir arasında çok büyük gelişmişlik farkı bulunduğunu ifade eden Çelikcan, 'İlçemizde 60 bin 993 adet bina, 141 bin 897 adet konut (bağımsız bölüm), 17 bin adet işyeri bulunmaktadır. Binaların yüzde 80'i ruhsatsız yapılaşmadır. Yüreğir İlçesi ruhsatsız yapıların en yoğun olduğu ilçemizdir. Bunun için, Yüreğir'de kent yaşamına uygun projeler üreterek yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünümlü bir kent durumuna getirmeyi hedefledik" dedi.


Yüreğir'de 372 hektar alanda 9 ayrı bölgede kentsel dönüşüm çalışması başlattıklarını vurgulayan Çelikcan, "Uzun ve zor bir çalışma olan yerinde ve gerçek kentsel dönüşüm dünyanın en zor olan işlerinden biridir. Çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Hükümetimiz ve yatırımcılarımızla görüşerek ilçemizin gelişmesine katkı sağladık. İlçemize gelmesini sağladığımız kamu yatırımları ve başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmaları neticesinde bütün yatırımcıların yönü Yüreğir tarafına dönmeye başladı" diye konuştu.


YÜREĞİR'DEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARI

Kışla 1. Bölge: Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kentsel dönüşüm alanında mevcut 324 konut, 25 iş yeri bulunmakta iken, kentsel dönüşüm projesi ile 772 adet konut ve 43 adet iş yeri yapımı projelendirildi ve inşaatları halen devam ediyor..


Kışla 2. Bölge: Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 415 konut, 25 iş yeri bulunmakta iken, proje sonrası 800 adet konut ve 100 adet iş yeri projesi planlanmakta.


Karacaoğlan 1. Etap: Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında eğitim tesisi, dini tesis, 454 adet konut ve 49 adet iş yeri yapılması düşünülüyor. Hak sahipleri ile görüşmeler devam ediyor. Başak: Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tamamlanan projeler, TOKİ'de kontrol aşamasında bulunuyor. Başak Mahallesi'nde yaklaşık 857 adet bina, 40 iş yeri bulunmakta iken, proje sonrası 1490 adet konut, 72 adet iş yeri planlanıyor.


Akıncılar, Yavuzlar, Serinevler: Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projelerine başlanacak.

Cumhuriyet: Afet Riskli Alan'a ait projeler tamamlanmış olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda imar planı onayı bekleniyor. Alan içerisinde 192 adet konut, 800 adet iş yeri bulunmakta iken proje sonrası 916 adet konut, 338 ofis ve 220 adet ofis binaları altında mağaza, 140 adet konut altı iş yeri planlanıyor. 19 Mayıs-Koza -Yeşilbağlar, Afet Riskli Alan ve Koza -Yeşilbağlar Rezerv Alanı: Mühendislik- müşavirlik hizmet alımı ihale süreci devam ediyor.


Adana Haber 


Bu Haber Adana Beş Ocak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Mevcut durumu ve yapılacak olan projeleri Bakan Sarı'ya anlatan Başkan Çelikcan Yüreğirli vatandaşların kentsel dönüşüm projelerini desteklediklerini ve projelerin hayata geçirilmesini dört gözle beklediklerini söyledi. 
Yüreğir Belediyesi ziyaretinin ardından, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Kozan Çarşısı'nı gezen Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Giil Demet Sarı, Bakanlar Kurulu Kararı ile Afet Riskli Alan alan ilan edilen bölgeyi yerinde inceledi. Vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlar, Bakan Fatma Giil Demet Sarf dan kentsel dönüşümün bir an önce hayata geçirilmesini talep ettiler. 

Beraberinde Adana Milletvekilleri Talip Küçükcan, Tamer Dağlı, Adana Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni. İl Müdürleri. Belediye Meclis Üyeleri, bürokratlar ile birlikte Başkan Çelikcan'ı makamında ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Gül Demet Sarı Adana'nıın gelişmesi ve kalkınması için elinden gelen bütün gayreti göstereceğini belirtti. Adanalı olması dolayısıyla bir çok sorunu bildiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Adana Milletvekili Fatma Gül Demet Sarı "Seçim çalışmaları sırasında da Yüreğir'de birçok mahallemizi ziyaret ettim. Buradaki sorunları biliyorum. Ülkemizin ve Adana'mızın kalkınması için çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayım" dedi. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Yüreğir'de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının Adana'da bir ilk olduğunu belirterek' Yüreğir Belediyesi'nin başlattığı 'Yerinde Kentsel Dönüşüm' çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kışla Mahallesi'nde 324 konııt yıkıldı yerine 772 konut ve 43 iş yeri yapılıyor. Hemen yanında 2.etap çalışmaları başladı. Yüreğir'de 9 ayrı bölgede 'Kentsel Dönüşüm' çalışmaları devam ediyor. Aralarından sadece Seyhan Nehri geçmesine rağmen Seyhan. Çukurova ve Yüreğir arasında çok büyük gelişmişlik farkı bulunduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 'İlçemizde 60.993 adet bina. 141.897 adet konut (bağımsız bölüm). 17.000 adet işyeri bulunmaktadır. Binaların yüzde 80'i ruhsatsız yapılaşmadır. Yüreğir İlçesi ruhsatsız yapıların en yoğun olduğu ilçemizdir. 
Bunun için, Yüreğir'de kent yaşamına uygun projeler üreterek yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünümlü bir kent durumuna getirmeyi hedeflemiş olup, 9 ayrı bölgemizde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. 
Fatma Gül Demet Sarı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi çok önemli bir bakanlığa getirilmiş olması Adana için ve en çok ihtiyacı olan Yüreğir için büyük bir şanstır. Deneyimli bir isim olan Ömer Çelik AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsüdür. Adana olarak seçilen tüm milletvekillerimizle birlik beraberlik içerisinde hareket ederek bu dönemi en iyi şekilde geçireceğimizi ve ivme kazandıracak projelere imza atacağına inanıyorum. 
Yüreğir'de 372 ha alanda kentsel dönüşüm çalışmaları devam etmektedir. Uzun ve zor bir çalışma olan yerinde ve gerçek kentsel dönüşüm dünyanın en zor olan işlerinden biridir. Çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Merkezi hükümetimiz ve yatırımcılarımızla görüşerek ilçemizin gelişmesine katkı sağladık. İlçemize gelmesini sağladığımız kamu yatırımları ve başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmaları neticesinde bütün yatırımcıların yönü Yüreğir tarafına dönmeye başladı. 
Kışla I. Bölge ( 6 ha ) Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kentsel dönüşüm alanında mevcut 324 Konut. 25 İşyeri bulunmakta iken, kentsel dönüşüm projesi ile 772 Adet Konut ve 43 adet işyeri, yapımı projelendirilmiş ve inşaatları halen devam ediyor.. 
Kışla 2.Bölge ( 6.3 ha ) Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında: 415 Konut. 25 İşyeri bulunmakta iken. Proje sonrası 800 Adet Konut ve 100 Adet İşyeri projesi planlanmaktadır. 
Karacaoğlan ( 13,5 ha) I . Etap (5.5 ha) Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Eğitim Tesisi, Dini Tesisi, 454 Ad. Konut ve 49 Adet İşyeri yapılması düşünülmekte olup. Hak sahipleri ile görüşmeler devam etmektedir. 
Başak ( 22,5 ha ) Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Projeler tamamlanmış olup,  TOKİ  'de kontrol aşamasında bulunmaktadır. Başak Mahallesinde yaklaşık 857 Adet bina, 40 İşyeri bulunmakta iken. 
Proje sonrası 1490 Ad. Konut, 72 Ad. İşyeri planlanmaktadır. 
Akıncılar ( 5.7 ha) .Yavuzlar ( 5.5 ha). 
Serinevler ( 6,5 ha) Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projelerine başlanacaktır. 
Cumhuriyet ( 22 ha ) Afet Riskli Alan'a ait Projeler tamamlanmış olup. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda imar planı onayı bekleniyor. Alan içerisinde; 192 Ad. Konut, 800 Ad. İşyeri bulunmakta iken Proje sonrası 916 Ad. Konut, 338 Ofis ve 220 Ad. Ofis binaları altında Mağaza, 140 Ad. Konut altı işyeri planlanmaktadır. 
19Mayıs-Koza -Yeşilbağlar ( 76 ha ) Afet Riskli Alan ve Koza -Yeşlbağlar Rezerv Alanı ( 75 ha ) Mühendislik- Müşavirlik Hizmet Alımı ihale süreci devam ediyor. 
Misis Rezerv ( 52 ha ) Talebimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu. 
Yeldan'a teşekkür Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca sağlık çalışanlarına yönelik şiadet olaylarına ilişkin yürütülen soruşturmalarda, haklarının "korunması ile adli sürecin işletilmesinde gösterilen hassasiyet ve duyarlılıktan aolayı sağlık çalışanları Başsavcılığa teşekkür etti. 

Adana Beş Ocak 

Geri Dön