01 / 05 / 2024

Fatma Şahin'e 120 milyon euro kredi yetkisi verilecek!

Fatma Şahin'e 120 milyon euro kredi yetkisi verilecek!

Sürdürülebilir Şehir Projesi kapsamında, Uluslar arası İmar ve Kalkınma bankasından, enerji, çevre, ulaşım ve planlama projelerinde kullanılacak 120 milyon Euro alt kredi anlaşmasını imzalamak için Fatma Şahin'e yetki verilecek.



Büyükşehir Belediyesi meclisinin Mart ayı birinci oturumu başkanvekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 74 gündem maddesinden oluşan birinci oturumda, 63 madde imar komisyonuna gönderildi.


Çevresel Gürültü Direktifi İçin Uygulama kapasitesi Projesi kapsamında pilot il seçilen şehrimizde, Almanya'nın Düsseldorf kentindeki çalışmalara çevre mühendisi Mustafa Yılmaz'ı görevlendirdi. Yılmaz'ın tüm masrafları belediye tarafından karşılanacak. 


Şahin'e 120 milyon Euro alt kredi anlaşma yetkisi 


Sürdürülebilir Şehir Projesi kapsamında, Uluslar arası İmar ve Kalkınma bankasından, İller Bankası Aş. Dünya Bankasından temin edilecek ve enerji, çevre, ulaşım ve planlama projelerinde kullanılacak 120 milyon Euro alt kredi anlaşmasını imzalamak için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e yetki verilmesi Plan Bütçe komisyonunda görüşülecek. 


CHP Meclis üyesi Mehmet Sucu, konuyla ilgili açıklayıcı bilgi olmadığını ve taraflarına bilgi verilmesini istedi. Büyükşehir Başkan Vekili Osman Toprak, Konunun komisyona gönderileceğini belirterek, "İller bankası üzerinden aldığımız kredilerin faizleri yüksek, daha düşük faizle, Uluslararası İmar ve Kalkınma bankasından kredi alınabilecek. Şuan kredi başvurusu yapılmıyor. Alt kredi anlaşması yapmak için ön protokol yapmak Büyükşehir Belediye başkanımıza yetkisi verilecek." Dedi. Büyükşehir Belediyesi meclisinin Mart ayı birinci oturumunda 74 gündem maddesi görüşüldü. 63 madde imar komisyonuna, 3 madde plan ve bütçe komisyonuna, bir madde hukuk komisyonuna gönderilirken, 7 madde teklif karar olarak kabul edildi. 


Gaziantep Ekspress


Geri Dön