19 / 05 / 2024

Fatsa OSB 2. Etap için imzalar atıldı!

Fatsa OSB 2. Etap için imzalar atıldı!

Ordu'daki Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin yanındaki arazide bulunan OSKİ’ye ait keson kuyuların kaldırılması ve başka bir tarafta açılması ile ilgili iki kurum arasında protokol imzalandı.



 

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve OSKİ Genel Müdürlüğü’nün desteği ile Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’ne ait arazinin genişletilmesi konusundaki en büyük engellerden biri ortadan kaldırılıyor.

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin yanındaki arazide bulunan OSKİ’ye ait keson kuyuların kaldırılması ve başka bir tarafta açılması ile ilgili iki kurum arasında protokol imzalandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Milletvekili Av. Oktay Çanak, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, işadamları ve sanayiciler katıldı. 

 

BAŞKAN YILMAZ: “PROTOKOL İLE FATSA OSB GELİŞECEK”

 

Toplantıda ev sahibi olarak ilk konuşmayı yapan ve yapılacak protokolün Fatsa OSB’nin gelişmesine vesile olacağına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “Protokol kapsamında Fatsa OSB’nin yanında OSKİ’ye ait keson kuyular, olduğu yerden alınarak karşı tarafa nakledilecek. Karşı tarafta 6 adet yeni su kuyusu açılarak mevcut içme suyuna dahil edilecek. Toplam 700 bin liraya mal olacak çalışmaların yarısı Fatsa OSB tarafından karşılanacak ve bu kaynak ile yeni kuyuların açılması, pompaların temini, mekanik ekipmanların temini ile birlikte elektrik ekipmanlarının temini ve montajı yapılacak. OSKİ tarafından ise terfi binası inşaatı, boruların temini, montajı ve inşaat süreci yürütülecek” şeklinde konuştu.

 

SEÇİME BAĞLI YATIRIM YAPMIYORUZ

 

İmzalanan protokolün seçim öncesinde hazır olduğunu fakat yapılan çalışmanın bir seçim yatırımı olarak algılanmaması için özellikle seçimden sonraya bırakıldığını belirten Başkan Yılmaz; “Fatsa OSB’nin alanın genişlemesi ve yeni istihdam alanlarının açılması, Ordu ekonomisine çok ciddi bir katkı sağlayacaktır. Çalışanlarıyla, mekanıyla ve yeni oluşturulacak alanlarıyla birlikte Fatsa OSB, hakikaten Ordumuzun göz bebeği olacaktır. İnşallah Fatsa İlçe Belediyemiz ve OSB yönetimimizle birlikte kısa bir süre içerisinde hem yerelde hem de bakanlık düzeyindeki diğer sorunları çözüp eksiklikleri gidereceğiz. İmzaladığımız bu protokolün Fatsa ilçemizin sanayileşmesine vesile olmasını ve taraflara hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

 

FATSA OSB’NİN GELİŞİMİ ORDU İÇİN ÖNEMLİ

 

Törende konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Fatsa OSB’nin gelişmesi, Fatsa ilçesi ve Ordu’nun tamamı için son derece önemli bir durum. Ancak bu gelişmenin önündeki en büyük engel olarak mevcut genişleme sahasında OSKİ’nin Fatsa ilçesine içme suyu temin ettiği keson kuyularının olmasıydı. İmzalanacak protokol kapsamında bu kuyuları ırmağın karşı tarafına alacağız. Bu çalışmadan doğacak masrafların tamamının normalde OSB yönetimi tarafından karşılanması gerekiyordu ancak Büyükşehir Belediye Başkanımız büyük bir jest göstererek yarısını karşılamayı taahhüt etti. İlimizin geleceği için son derece önemli olan bu çalışmaya verdikleri destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Fatsa OSB’de 3000 kişiyi istihdam eden 29 firmanın 500 dönümlük arazi üzerinde faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, OSB içerisinde yer kalmadığını ve protokolden sonra yürütülecek çalışmalarla bu alana 1000 dönüm daha ilave edeceklerini söyledi. Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş da yaptığı konuşmada, Fatsa OSB’nin geliştirilmesi yönünde tüm tarafların hem fikir olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından protokolün Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Belediye Başk



Ordu Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön