02 / 05 / 2024

Fatsa Yapı Müteahhitleri Derneği kuruldu!

Fatsa Yapı Müteahhitleri Derneği kuruldu!

Fatsa Yapı Müteahhitleri Derneği (FA-MÜ-DER), Fatsa ve çevre ilçelere ne kadar faydalı oluruz düşüncesinden yola çıkarak, katılımın oldukça yüksek olduğu toplantıda 70 firma temsilcisi birlik ve beraberlik mesajı verdi..



Fatsa Yapı Müteahhitleri Derneği (FA-MÜ-DER), Fatsa ve çevre ilçelere ne kadar faydalı oluruz düşüncesinden yola çıkarak, katılımın oldukça yüksek olduğu ve 70 firma temsilcisinin birlik ve beraberlik mesajı verdiği toplantıda bir araya gelerek, geçici yönetim kurulunu oluşturdu.


Kurumsal kimlik ile daha faydalı olabilmek için Fatsa Yapı Müteahhitleri Derneği (FA-MÜ-DER) adı altında birleşen müteahhitler tarafından ilk iş olarak Geçici Yönetim Kurulu oluşturuldu.


Oluşturulan listeye göre, “Mehmet Ali Çekici Geçici ve Yönetim Kurulu Bşk., Ahmet Aydemir 2. Bşk., Emin Yurttaş, Celal Kır, Cemal Töngel ile Nusret Topaloğlu Geçici Yönetim Kurulu Bşk. Yrd., İsa Yüksel Geçici Sayman, Hüseyin Pelit Geçici Genel Sekreter ve Birol Torgan, Cengiz Anılır, İsmail Başoğlu, Mehmet Altun, Muammer Yazıcı, Muhammet Koç, Saadettin Çakmak, Yekcan Karabayrak, Yusuf Kılıç Geçici Yönetim Kurulu Üyesi” şeklinde oldu


FA-MÜ-DER’in yaptığı ilk toplantıda, müteahhitlerin sorunları ve gerekse müteahhitlerden sorunlu olan vatandaşların sorunları üzerinde yapılması gereken konu ve çözümler üzerinde görüş bildirilerek çözümü görüşüldü.


FA-MÜ-DER’in amacı şu şekilde anlatıldı:


“Derneğimiz inşaat sektörünün, çağdaş standartlara uygun olarak ulusal stratejik hedeflerimiz doğrultusunda dengeli ve planlı bir şekilde gelişmesini sağlamak ve bu yönde karar verici kuruluşların politika geliştirme ve uygulama çalışmalarına katılmak ve inşaat işlerinde yenilikleri takip, yaşanılan güçlükleri giderme, üyelerine kolaylıklar sağlamak amacı ile kurulmuştur. Derneğimiz her şeyden önce üyelerinin ve bu sektörde faaliyet gösteren kişilerin ve teşebbüslerin  birbirleri ile tanışması, kaynaşması ve dayanışmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. İnşaat sektörünün sorunlarını tespit etmek, olası sorunlar karşısında birlik ve beraberlik sinerjisi ile çağdaş, ekonomik, inovasyon çözümler üretmek, bu sayede ideal konutlar ve işyerleri üretimini sağlayarak, toplumda barışı tesis etmek, bölgemizde istihdamı arttırmada aktif rol almak, müteahhitlik müessesesini daha itibarlı bir konuma getirme gayreti içinde olacaktır. İnşaat işleri ile ilgili mesleki kurslar açarak, seminerler düzenlemek, inşaat alanında deneyimli kurum ve kuruluşlar ile ilgili kaliteyi sağlayarak, inşaat sektöründe kaliteyi yükseltmek gayreti içinde olacağız.”


Mir Kuzey Gazetesi


Geri Dön